Grundstødt skib ligger stadig ved Sprogø

Selvom det grundstødte skib på Sprogø er kommet fri, så ligger skibet stadig ved øen – kun få meter fra det sted, hvor det gik på grund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det 85 meter lange cypriotisk indregistrerede skib Rix Crystal ligger stadig ved Sprogø og afventer den undersøgelse, der skal give skibet grønt lys til at fortsætte arbejdet.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter til TV ØST.

- Det er en fast procedure, at skibe, der har stået på bunden undersøges af dykkere, før de får lov til at sejle videre, siger Allan Jydemand Mortensen, der er vagthavende officer til TV ØST, han oplyser, at skibet indtil videre har været fortøjet ved Sprogø siden lørdag middag.

Blev grebet af vinden

Det store skib gik på grund, da det natten til lørdag var i gang med at losse sten til det kystsikringsarbejde, der lige nu er i gang omkring landanlæggene på Storebæltsforbindelsen på Sprogø.

- Tidligt om morgenen blev skibet taget af den stærke vind, og ført ind på så lavt vand, at skibet gik på grund. Der var dog heldigvis tale om sandbund, og der var ingen dramatik forbundet med grundstødningen. Da vinden skiftede retning, kom skibet uden problemet frit igen, og blev så fortøjet få meter derfra, siger den vagthavende officer.

Hændelsen fandt sted i den lille bugt, som der er imellem rampen op til højbroen på Storebæltsbroen og det sted, hvor jernbanetunnellen kommer op.

Miljøskibet Mette Miljø har været forbi og har fastslået, at der ikke har været tale om olieudslip efter hændelsen.

 

 

 

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt