¨

Grundigt gennemtjek: Flere myndigheder samlet i stor lastbil-razzia

Ved Storebæltsbroen foretog politiet i dag en større razzia mod lastbiler. Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Tirsdag afholdt politiet årets største razzia for lastbiler og tunge køretøjer. Både SKAT, Fødevarestyrelsen og Forsvaret var til stede.

Lastbilchauffører blev vinket ind til siden tirsdag, lige efter de var kommet over Storebæltsbroen.

På rastepladsen i Halskov blev de mødt af myndighedernes grundigste tjek.

Det her er en god chance. Vi må ikke selv stoppe lastbilerne ude på vejen, så når politiet gør det, hægter vi os på

Niels Andersen, tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen

Ole Pedersen er lastbilchauffør fra Nyborg, og han blev vinket henover politiets mobile bremseprøvestand, der tester, hvor gode bremserne er.

Undersøgelserne kan forsinke chaufføren med over en time. Men det tog Ole Pedersen pænt.

- De gør bare deres arbejde, ligesom jeg gør mit. Så kommer man bare lidt senere frem, det er der ikke noget at gøre ved, siger han til TV ØST.

Generelt bliver myndighederne mødt af forståelse fra chaufførerne. Udover Tungvognscenter Øst fra Midt- og Vestsjællands Politi var også SKAT, Fødevarestyrelsen og Forsvaret til stede ved den store færdselsaktion.

- Vi går efter de tunge køretøjer, og vores primære fokus er på køre- og hviletider, siger lederen af Tungvognscenter Øst, Peter Stryhn, til TV ØST.

- Men når vi har alle de andre offentlige instanser med også, så laver vi det som en slags multikontrol, hvor vi kigger på alt, hvad der har med tunge køretøjer at gøre, siger Peter Stryhn. 

15 ud af 55 sigtet

Tungcenter Øst, der tjekkede sikkerheden på lastbilerne, stoppede i alt 55 lastbiler, hvoraf 15 blev sigtet på grund af overtrædelser.

I alt blev der stoppet 118 lastbiler, hvor de andre myndigheder tjekkede for fødevareforhold, hygiejne, ordentlige dyretransporter og korrekt registrerede køretøjer.

- Det her er en god chance. Vi må ikke selv stoppe lastbilerne ude på vejen, så når politiet gør det, hægter vi os på, siger Niels Andersen, der er tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen.

De kigger også på korrekt håndtering og pakning af fødevarerne:

- Kører de med cornflakes på én palle og motorolie på en anden, så skal de jo virkelig være adskilt, siger Niels Andersen til TV ØST.

Det er ukendt, hvor mange påbud og sigtelser som Fødevarestyrelsen, SKAT og Forsvaret udstedte ved dagens færdselsaktion i Korsør.

Der bliver foretaget lignende kontroller på motorvejsnettet ved Aalborg og ved Vejle.

Sådan ser det ud, når lastbilernes bremselængde skal testes. Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App