¨

Gratis borgerbus kan være på vej til Slagelse

01:03

En ny gratis bus kan være på vej til borgerne i Slagelse Kommune Video: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Planen om en gratis borgerbus bliver nu sendt i høring blandt borgerne i Slagelse Kommune. Planen er, at den primært skal køre i Stillinge-området.

Slagelse Kommune har planer om at stille en gratis bus til rådighed for borgerne i kommunen.

Planen er, at den gratis busrute i første omgang skal være en forsøgsordning i et år.

Bussen skal køre i den nordvestlige del af kommunen i Stillinge-området og skal blandt andet fragte skoleelever fra Stillinge Skole, men også pendlere, ældre og turister kan få glæde af den nye busrute.

Vores mål med den nye borgerbus er, at flere skal få gavn af bussen

Villum Christensen (LA), formand for erhvervs- og teknikudvalg i Slagelse Kommune

- Vores mål med den nye borgerbus er, at flere skal få gavn af bussen. For kommunen er det en god idé, for selv om bussen bliver gratis, så er det samfundsøkonomisk bedre, at folk bruger den, og det vil også være med til at gøre det mere attraktivt at bo i kommunens yderområder, siger Villum Christensen (LA), der er formand for Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune.

Ruten er sendt i høring

Forude for forslaget er der blevet afholdt to borgermøder, hvor bylaug, lokalråd, skolerne i området, ældreråd og handicapråd har været blandt de inviterede.

- Vi har haft en god dialog med lokalrådene, Stillinge Skole og forskellige foreninger om den nye rute, og vi har fået mange gode input til den nye borgerbus. Nu sender vi ruten i høring, og hvis folk har indspark til ruten, så har de mulighed for at komme med det nu, siger Villum Christensen (LA).

Det er også på baggrund af input fra borgerne, at den foreslåede rute er tilrettelagt, så den kommer til at køre i en ring mellem Stillinge, Hejninge, Slagelse, Havrebjerg, Bildsø, Stillinge Strand. 

Nu sender vi ruten i høring, og hvis folk har indspark til ruten, så har de mulighed for at komme med det nu

Villum Christensen (LA), formand for erhvervs- og teknikudvalg i Slagelse Kommune

Buslinjen vil få syv afgange (omkørsler) alle hverdage i skoletiden. Om morgenen vil bussen køre i to retninger fra Slagelse Station af hensyn til elevernes rejsetider. Om eftermiddagen kører borgerbussen i to retninger fra Stillinge Skole. Køreplanen vil tage højde for skolernes ringetider om morgenen og om eftermiddagen for at undgå ventetider på skolens areal.

I tidsrummet mellem klokken 9:00 og 13:00 vil bussen køre mod uret fra Slagelse Station.

Kommunen forventer at spare 30 procent

Målet er ligefrem en fordobling af passagertallet. Samtidig regner kommunen med at kunne spare 30 procent ved at hjemtage opgaven. Det er den forventede besparelse, der gør det muligt at lade passagererne stige på bussen gratis.

Hvis borgerbussen bliver en realitet, vil kommunen afbestille Movia-ruterne 438, 491 og 439, som i dag koster penge at tage med.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App