Godsvogn vippede på vej over Storebælt - minister indfører midlertidigt stop

Al transport med trailere på lommevogne over Storebælt stoppes indtil videre på grund af en hændelse på Storebæltsbroen onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En vippende vogn på et godstog har fået transportminister, Benny Engelbrecht (S), til at indføre midlertidigt stop for al transport med trailere på lommevogne over Storebælt.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Onsdag eftermiddag gjorde en borger politiet opmærksom på, at en vogn på et godstog vippede på vej over lavbroen i retningen mod Fyn. 

quote Det løber mig koldt ned ad ryggen, når der kommer en ny hændelse

Benny Engelbrecht, transportminister

Bringer tragiske minder

Toget blev stoppet i Nyborg, hvor det blev konstateret, at en lastbiltrailer fra Carlsberg på en lommevogn ikke stod i låseskamlen. 

En hændelse, der bringer mindelser om den togulykke, der kostede otte mennesker livet på Storebæltsbroen om morgenen den 2. januar 2019. 

Her blev et passagertog blev ramt af en sættevogn, der havde løsnet sig fra sit fæste på et modkørende godstog. Ifølge Fyns Politi tyder alt på, at det var låsemekanismen, der skulle holde sættevognen fast på godstoget, der var årsag til ulykken.

- For to år siden udløste en løs lastbiltrailer på en godsvogn en tragedie på Storebæltsbroen. Derfor er det også klart, at det løber mig koldt ned ad ryggen, når der kommer en ny hændelse, der vækker minder om det, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Benny Engelbrecht (S) indfører midlertidigt stop for godstog med lastbiltrailere over Storebælt.
Benny Engelbrecht (S) indfører midlertidigt stop for godstog med lastbiltrailere over Storebælt. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST


Midlertidigt stop 

Efter at have opdaget den forskubbede lastbiltrailer, blev alle lignende transporter fra Carlsberg over Storebælt straks standset.

- Det er alt for tidligt at sige noget om årsagen eller gisne om, hvad der kunne være sket, hvis uheldet havde været ude. Samtidig ligger det helt klart, at godstrafikken ikke kan fortsætte som normalt, før der er mere viden om hændelsen. Derfor bliver al transport med trailere på lommevogne over Storebælt stoppet, og jeg har bedt om, at der inden for få dage ligger en plan for, hvad de næste skridt skal være i forhold til at få en grundig gennemgang af sikkerheden, siger Benny Engelbrecht (S).

Hændelsen skete på en vogn fra DB Cargo på vej fra Høje Taastrup til Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Alle godstog kørte på tidspunktet for hændelsen med nedsat hastighed på 80 km/t på grund af vind. 

Havarikommissionen undersøger nu sagen.