Glade elever viste skole frem på fridag

Selv om de fleste folkeskoleelever holder fri på Grundlovsdag, tog eleverne på Agersø i skole for at vise deres dagligdag frem for nygerrige gæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolen på Agersø var åben Grundlovsdag, selv om de fleste elever i resten af landet holdt fri.

Årsagen var, at skolen skulle vises frem, og folkene bag arrangementet var spændte på, hvor mange der ville dukke op.

- Der var lidt stille i starten, og vi havde da tænkt, at det kunne være, der ikke kom nogen. Hvis man har fri, gider man måske ikke tage i skole, men så kom der alligevel 20 personer. Det er vi glade for, lyder det fra Anne Bjergvang, der er medlem af skolens bestyrelse.

6 elever i alt

Agersø Skole har lige nu 6 elever, og åben hus dagen kan måske lokke flere til, håber hun og de andre engagerede forældre.

- Vi synes jo, vi har noget specielt at byde på. Der er 2 lærere til 6 elever, og det var da helt klar på grund af skolen, at vi flyttede hertil i sin tid. Vi kunne se, at det var det rigtige for vores dreng, siger Anne Bjergvang.

Inspiration til senere

Dagens 20 gæster kom i hold á 3. Det ene var ældre mennesker, der tidligere har gået på skolen, mens de øvrige 2 hold var forældre med børn i skolealderen. Selv om de ikke straks meldte deres børn ind, så håber Anne Bjergvang, at dagen alligevel har sået nogle frø.

- De kom for at kigge, og hvis de på et tidspunkt tænker, at skolen er noget for deres børn, så ringer de formentligt og får en individuel snak. Nu går de forhåbentligt hjem og tænker over, om de en dag kunne forestille sig at flytte hertil, og så fortæller de måske andre om os, hvilket var en stor del af formålet med dagen, siger Anne Bjergvang.