Gigantisk elregning fældede 17-årig skunkgartner

Et ekstra strømforbrug på 24.000 kroner på et halvt år afslørede en 17-årigs skunklaboratorium, og politiet sigter ham nu for gartneridriften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig dreng fra Skælskør bliver nu sigtet for at dyrke skunk.

Det var en gigantisk elregning, der tirsdag førte politiet til den opfindsomme gartner, og nu risikerer han altså en tur i retten. Det skriver Sjællandske.

7 gange over normalen

Den 17-årige havde sit laboratorium under en af Skælskør Boligselskabs lejligheder på Præstevangen, hvor han dyrkede den stærke hash.

En gennemsnitlig familie på fire personer, der bor i lejlighed, bruger ifølge Energinet strøm for 7000 kroner om året, så da boligselskabet fik en ekstraregning på omkring 24.000 kroner på godt et halvt år, fattede det mistanke og kontaktede politiet.

Forsøgte at minimere elforbrug

Årsagen til den unge gartners massive elforbrug skyldtes, at han havde brugt halogenlamper til at lune planterne.

Selv om han ifølge Sjællandske havde forsøgt at minimere elforbruget ved at bruge et armatur med LED-pærer, som bruger mindre strøm end almindelige pærer, så blev elregningen altså gigantisk og endte med at afsløre den 17-årige skunkproducent.

10.000 kroner ved salg

Da politiet tirsdag aflagde drengen visit, konfiskerede betjentene 9 skunkplanter, som vejede 2 kilo, og en masse udstyr til produktionen. Samtidig blev den 17-årige anholdt og løsladt igen efter afhøring, men han kan formentligt se frem til en tur i retten.

De 2 kilo planter kunne måske have givet omkring 200 gram skunk, når den var klar til at blive høstet. Det kunne have indbragt den 17-årige omkring 10.000 kroner, hvis han havde solgt den.