Gerlev Prisen hylder et liv viet til at øge folkesundheden

I dag uddeles Gerlev Prisen på Gerlev Idrætshøjskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag uddeles Gerlev Prisen nemlig til portugisiske Dr. João Breda, som bor og arbejder for WHO i UN City i København.

João Breda har viet sit liv til at øge folkesundheden og promovere fysisk udfoldelse - først blandt portugiserne og nu over hele Europa gennem sit arbejde for WHO. Han er desuden for nylig blevet udpeget til landechef for WHO i Rusland.

Det skriver Gerlev Idrætshøjskole i en pressemeddelelse.

Prisen, der er kendt som idrættens PH-pris og tildeles for en indsats, som i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter eller skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder.

Formålet med prisen er at sikre ”opmuntring af ytringsfrihed og demokrati” samt at støtte initiativer, der ”tør anfægte den etablerede idrætspolitiske orden”. 

Gerlev Prisen har været uddelt siden 1978, da den blev indstiftet i forbindelse med Gerlev Idrætshøjskoles 40-års jubilæum.

Blandt tidligere modtagere finder man navne som Torben Ulrich, Mads Øland, Nick Horup, Brian Laudrup og Lars Høgh. Sidste år gik prisen til Preben Astrup og Lars Kruse, der står i spidsen for Danmarks Idrætsforbunds initiativ, Get2Sport, som gennem idræt styrker integrationen i udsatte boligområder.