¨

Gensplejsede roer på vej til Vestsjælland

Foto: TV ØST

I mange år har frygt holdt gensplejsede fødevarer langt væk fra køledisken herhjemme. Nu åbner miljøministeriet op for forsøg af genmodificerede sukkerroer. Et flertal i Folketinget er stadig skeptiske.

Kemikoncernen Monsanto har fået godkendelse af miljøministeriet til at udvikle en genmodificerede sukkerroe, der er resistent overfor ukrudtsmidlet Glyphosat, også kendt som Round up.

Flakkebjerg Forsøgscenter ved Slagelse skal dyrke roerne.

Nyheden vækker glæde hos landmændene, men frygten har allerede spredt sig i oppositionen på Christiansborg. Socialdemokraterne frygter, at en resistent afgrøde vil få landmændene til at sprøjte mere.

Men der er lang vej fra roefrø til middagsbord. Først til oktober vil forsøgscentret kunne grave den resistente roe op af jorden. Herefter skal miljøministeriet dokumentere, at den ikke skader naturen, sundhedsministeriet, at det ikke skader os at spise dens sukker. Så skal det vise sig, om dokumentation kan overvinde den frygt, gensplejsning stadig vækker hos mange. Et flertal i folketinget er fortsat imod at gøre dyrkning af den genmodificerede roe lovlig.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App