¨

Genbrugsbutikker frygter kommunal konkurrence

Foto: TV ØST

Det kommunale affaldsselskab AffaldPlus vil åbne en genbrugsbutik i Slagelse.Det er unfair konkurrence, mener byens andre genbrugsbutikker.

I slagelse har AffaldPlus planer om at åbne en genbrugsbutik, som skal drives i et kommunalt regi. Det vil sige, at kommunalt ansatte skal sælge genbrugsvarer, som borgerne indleverer på genbrugsstationen.

Imens skal byens andre butikker bruge mange udgifter på at hente og bringe diverse møbler og ting, der er sendt til genbrug. Det skaber en urimelig konkurrence, hvis man spørger Søren Bruun Christensen. Han er korshærsleder for Kirkens Korshær i Slagelse. 

- Jeg synes, det er urimeligt. Et eller andet sted er det nogle urimelige vilkår over for os hjælpeorganisationer, der kun er drevet af frivillig arbejdskraft. 

Hos genbrugsbutikkerne Mission Afrika og Røde Kors er man enige i kritikken. 

- Jeg mener, det er forkert af dem (kommunen red.) at konkurrere med nogen, der laver et stort stykke hjælpearbejde, som vi butikker gør her i Slagelse, fortæller Kaj Johansen, som er aktivitetsleder i byens Røde Kors. 

Planen er, at genbrugsbutikken kan åbne ved genbrugsstationen i Slagelse til efteråret. Det håber Niels O. Pedersen, som er formand for AffaldPlus. Han stiller sig uforstående over for kritikken fra genbrugsbutikkerne.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at de mener, at vi skaber unfair konkurrence. I virkeligheden ville de slet ikke have fået de ting, vi kommer til at sælge. For når de bliver indleveret her, ville folk ellers bare have smidt dem ud. Det skaber endnu mere genbrug, og det burde alle være glade for, siger Niels O. Pedersen.  

I Kirkens Korshær frygter Søren Bruun Christensen, at åbningen af Plusbutikken i Slagelse vil true deres omsætning. 

- Det kan da bekymre mig noget, hvis vores salg går ned, og dermed at vi ikke kan give den ydelse i vores varmestuer, som vi har kunnet tidligere.

Udover åbningen af Plusbutikken i Slagelse har AffaldPlus også planer om at åbne en butik i Rønnede til foråret.

[video:videonode:242590]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App