Gåde om fly - måske - løst

Under anden verdenskrig blev et fly skudt ned i Korsør. Et fly der aldrig blev identificeret. Gåden er nu 67 år senere ved at blive løst, det kræver blot hjælp fra borgerne i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til den 21. april 1943 blev et fly skudt ned over Korsør. Villy Skaarup er i dag 74, men husker det tydeligt:

- Jeg så det blev ramt ud over vandet, derefter skulle vi ind under bordet i stuen, men jeg så et blåt lysglimt, og så kom braget.

I dag er vragdele og knoglerne efter de døde for længst væk. Men flyet blev aldrig identificeret. Sådan har det været lige ind til nu.

Anders Straarup fra Randers, er mere end almindeligt interesseret i luftkrigen over Danmark under anden verdenskrig. Han har sin egen hjemmeside, hvor samtlige styrt er oplistet, og han mener, at et par sort/hvid billeder af vragstumperne beviser, at flyet kun kan være et bestemt Halifax fly.

Han mangler dog det endelige bevis og spørger nu borgerne i Korsør om hjælp.

- Det kan være øjenvidenberetninger, så vi kan få klarlagt ruten fuldstændig. Og så er jeg selvfølgelig interesseret i flere billeder af vragdelene, siger han.

Er det Halifaxflyet: DT 628 der blev skudt ned over Korsør tilbage i 1943, kan adskillige familier i England endelig få fred.

 

Husker du styrtet, eller har du billeder liggende, så kan Anders Straarup kontaktes via hjemmesiden: http://www.airmen.dk/

I indslaget herunder kan du høre Villy Skaarup berette om flystyrtet.


Nyhedsoverblik