Fyringen af kommunaldirektør splitter byrådet i Slagelse

Kun lige godt halvdelen af Slagelse Byråd stemte for en afskedigelse af kommunaldirektøren. Blandt andet angiveligt fordi borgmesteren ikke vil give nogen grund til fyringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ellers et enigt økonomiudvalg, der forleden sagde ja til borgmester Stén Knuths (V) ønske om at fyre kommunaldirektør Søren Lund Hansen.

Noget anderledes så situationen dog ud mandag aften under den lukkede del af et byrådsmøde, hvor fyringen blev drøftet med medlemmerne.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge avisen mødte borgmesteren nemlig et byråd, hvor kun lige godt halvdelen af medlemmerne stemte for at fyre kommunaldirektøren. Blandt andre Socialdemokraterne, Enhedslisten og Tommy Borgstrøm stemte imod eller undlod helt at stemme.

Ifølge Sjællandske er medlemmerne angiveligt utilfredse med, at Stén Knuth ikke ville give nogen begrundelse for fyringen på mødet.

- Det er ikke i orden. Der er tradition for at give en begrundelse i den slags sager i Slagelse Kommune, siger John Dyrby Paulsen, gruppeformand for Socialdemokraterne til Sjællandske.

Fyringen af kommunaldirektøren kommer til at koste skatteyderne fem millioner kroner, skriver avisen.

Stén Knuth har ingen kommentarer til fyringen.