¨

Frygter bandekrig

Foto: TV ØST

Borgerne i Slagelse frygter for en bandekrig, efter at rockerklubben Bandidos' nye klubhus i byen lørdag formiddag pludselig stod i flammer.

Politiets teknikere er stadig ikke færdige med undersøgelserne, der skal klarlægge, hvad det var, der forårsagede branden i Svendsgade 7 i Slagelse lørdag formiddag.

-Jeg synes at det er lidt uhyggeligt, og tænker da over, om jeg har lyst til at fortsætte med at bo her, siger Peter Jensen i dag til TV2 Øst. Peter Jensen er genbo til Svendsgade 7, og er dermed en af de borgere i  Slagelse, der har fået udsyn til et rockerklubhus i første parket.

- Jeg synes jo som udgangspunkt, at de kan passe sit, og så passer jeg mit. Men nu har der været en brand i dag, og i forrige uge var der en fest, der endte i slagsmål, og så er det altså heller ikke sjovere, siger Peter Jensen.

Forrige fredag holdt rockerne indflytterfest, og pludselig dukkede der en gruppe indvandrere op, muligvis med køller og slagvåben. Der opstod en del tumult ude på gaden, og derefter dukkede politiet op.

Ifølge flere kilder, TV2 Øst har talt med i dag, er det indvandrere, der sidder på al handel med narkotika i Slagelse, og det skulle være af den årsag, at de ikke ønsker, at Bandidos skal være repræsenteret i byen.

En anden genbo er også opskræmt efter branden i dag. - Det er klart. Det er sådan noget, man ser på film. Pludselig så står der folk og råber ude foran ens vinduer, politiet kommer, og i dag er der brand. Jeg tænker hver morgen på, om jeg tør gå ud. Man bliver da bange og frygter for om der bliver en decideret bandekrig, siger Mark Rasmussen i dag til TV2 Øst.

Jan Nielsen er nabo til Svendsgade 7, også han synes som udgangspunkt, at det var ok, da rockerne i sidste uge flyttede ind. Men nu begynder han alligevel at frygte for, hvad der kan ske med Svendsgade. - Det er klart, at når nabohuset pludselig står i flammer, så tænker man jo: hvad bliver det næste ? Begynder de at skyde hinanden ned ? og kan de så ramme hinanden, eller rammer de istedet en af os naboer ?, siger Jan Nielsen.

Selvom teknikerne ikke var færdige med at undersøge brandstedet her sent i eftermiddag, arbejder politiet med en teori om, at branden er påsat. Det skyldes ikke mindst et vidne, der hørte en bil ankomme til Svendsgade 7, så lød der klirren af glas, og derefter kørte bilen igen. Kort efter kunne vidnet konstatere, at der kom røg ud fra huset, hvorefter han ringede efter brandvæsenet.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App