¨

Frustrationer med busplan breder sig

Foto: TV ØST

Et oplæg til en ny busplan i Slagelse Kommune skaber frustrationer. En hel bydel med mange ældre frygter at blive afskåret.

- Det var blandt andet på grund af busruten, at vi flyttede herud. Den dag, hvor vi ikke kan forny vores kørekort betyder det rigtig meget.

Jytte og Leif Munch Olsen flyttede for nogle år siden ud i Århusparken i det nordlige Slagelse. Nu er de 70 og Leif Munch Olsen bruger rollator. Derfor bekymrer oplægget til en ny busplan i Slagelse Kommune både ægteparret og flere andre i området.

I oplægget bliver ni busruter til seks - noget der mandag fik adskillige bekymrede borgere op af stolen i Korsør, hvor forslaget til nye busruter kører udenom lægehuset. I den nordlige del af Slagelse, hvor Jytte og Leif Munch Olsen bor, bliver rute 903 omlagt så den kører langt udenom flere kvarterer.

Går ud over de forkerte

At beboere nord for Nordre Ringgade nu får langt til bussen er et problem - for området er beboet af rigtig mange ældre.

- Hos mange i vores område er det kun manden, der har kørekort. Og det er ældre. Så nu bliver vi afhænglig af det kørekort og bilen, siger Jytte og Leif Munch Olsen.

Løsgænger Peter Lotinga, der grundigt har studeret oplægget til en ny busplan, er enig.

- Det går ud over et kæmpe område, hvor aldersgennemsnittet er meget højt. Det er simpelthen en ommer.

Nødvendigt med besparelser

Det er Teknik- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune, der skal vedtage en ny plan. Her skal der spares, så et eller andet sted skal der findes penge.

- Vi har måttet dyppe dybt i sækken for at finde penge til budgettet i 2013. Vi må hele turen rundt, og det gælder altså også busruterne, siger næstformand for udvalget, Henrik Brodersen (DF).

Han understreger dog, at oplægget kun er netop dét - et opæg. Så hvis der er åbenlyse fejl kan de rettes.

-Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Så der kan være sket smuttere. Er der det, er vi naturligvis klar til at kigge på det igen, siger Henrik Brodersen.

03:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App