Frivillige vil plante 10 millioner træer i Slagelse

Lokal ildsjæl drømmer om, at der skal plantes 10 millioner træer i Slagelse Kommune. Træerne skal bruges til at binde CO2 fra atmosfæren.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klimaforandringerne er en realitet, og det forsøger frivillige i Slagelse Kommune nu at bekæmpe lokalt.

Ambitionen er at plante ikke mindre end 10 millioner træer i kommunen med det formål at trække CO2 ud af atmosfæren.

- Det lyder måske af meget, men faktisk er det slet ikke urealistisk med 10 millioner træer, i forhold til hvor stor vores kommune er, siger Berit Gunnarsen, der er lærer på X-class i Slagelse og bosiddende i Skælskør.

Berit Gunnarsen er idékvinden bag det ambitiøse projekt. Hun har længe gået og tænkt på, hvad man kan gøre for at reducere CO2, og i sommer læste hun så en artikel, der gav hende ideen.  

- Det var nogle videnskabsfolk i Schweiz, som havde udregnet, hvor meget af jordens areal, man kunne tilplante med træer. Så regnede jeg ud, hvor mange træer der kunne stå på det areal, og det svarede til, at alle personer skulle plante 130 træer, forklarer hun.

Ringstedbanen
Læs også
Banedanmark planter to nye træer for hvert fældet træ langs ny jernbane
Ringstedbanen
Læs også
Banedanmark planter to nye træer for hvert fældet træ langs ny jernbane

Der bor cirka 77.000 mennesker i Slagelse kommune, så hvis hver og én skal plante 130 træer i sin levetid, svarer det til 10 millioner træer i runde tal.

Og det er der ifølge Berit Gunnarsen sagtens plads til i Slagelse Kommune.

quote Jeg forestiller mig ikke, at jeg kommer til at se enden på det her. Min intention er at lave systemerne for det, så man får lavet nogle arbejdsgange

Berit Gunnarsen, initiativtager

- Ork ja, de fylder faktisk ikke så meget. Min plan om at få plantet 10 millioner træer vil kræve lidt over fire procent af kommunens areal, forklarer Berit Gunnarsen.

De første 1.000 træer er i hus

Berit Gunnarsen inviterede i sidste uge til orienteringsmøde omkring projektet, hvor alle interesserede borgere i Slagelse Kommune kunne møde op.

Det tilbud valgte 15 nysgerrige unge og voksne at benytte sig af. Her blev der ideudviklet, og da mødet var slut, havde man skaffet de første 1.000 træer.

-  Vi fik dem foræret af en fra lokalområdet, der producerer og sælger træer, så nu er vi i gang, fortæller Berit Gunnarsen.

Læs også
Tappernøje får 5.000 træer til ny folkeskov: - Det er en festdag
Læs også
Tappernøje får 5.000 træer til ny folkeskov: - Det er en festdag

De 1.000 træer er alle mellem et og tre år gamle og er dermed klar til at blive plantet på ny. Næste skridt for de frivillige var derfor at finde noget jord, som træerne kan plantes i.

- Efter orienteringsmødet efterlyste vi én hektar jord, hvor der er plads til at plante mellem 4.000 og 6.000 træer. Hertil morgen modtog jeg så en mail fra en dame i Gimlinge, der har et stykke jord på netop en hektar, som hun gerne vil forære os, fortæller Berit Gunnarsen.

Langsigtet projekt

Berit Gunnarsen er godt klar over, at der er rigtig langt fra 1.000 træer til 10 millioner, og derfor understreger hun også, at det er et meget langsigtet projekt uden udløbsdato.

- Jeg forestiller mig ikke, at jeg kommer til at se enden på det her. Min intention er at lave systemerne for det, så man får lavet nogle arbejdsgange, der er nødvendige for, at det her kan blive implementeret lokalt, siger hun.   

I slutningen af februar opretter Berit Gunnarsen en forening, 10 millioner træer i Slagelse Kommune, som borgere fra Slagelse kan melde sig ind i, hvis de ønsker at være en del af projektet.

Rettelse
Clock28. jan 2020, kl. 13:28
Tidligere fremgik det, at ti millioner træer vil forøge kommunens skovareal med fire procent. Dette er ikke korrekt. I stedet fremgår det nu, at ti millioner træer vil kræve fire procent af kommunens areal.

    


Nyhedsoverblik