Frifundet for bedrageri i forbindelse med køb af ø

En 48-årig mand forsøgte at købe øen Egholm og flere sommerhuse. Men fordi han ikke havde råd, blev han sigtet for bedrageri. Torsdag blev han frifundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke bedrageri, da en 48-årig mand ville købe Egholm og flere sommerhuse. Torsdag frifandt Københavns Byret manden, der nu kan ånde lettet op.

I efteråret 2011 og omkring 1 år frem forhandlede den 48-årige via telefonopkald og mails fra udlandet med en ejendomsmægler. Han ville nemlig købe Egholm for 16 millioner kroner og sommerhuse til omkring 400.000 kroner.

Men ifølge politiet og anklagemyndigheden havde manden ikke pengene til at betale for sommerhusene og øen, der ligger i Storebælt ved Skælskør, og han blev derfor tiltalt for bedrageri.

I sommeren 2012 underskrev han en købsaftale, men i stedet for at købe øen og sommerhusene, endte det med, at han skulle købe anparter i de firmaer, som ejede øen og sommerhusene.

Men manden havde "ikke evne eller vilje til at betale købesummen", mente anklagemyndigheden, som rejste tiltale for bedrageri mod manden.

Ifølge anklageskriftet led anpartshaverne under forhandlingerne om købet af øen og sommerhusene et tab på knap 380.000 kroner, og for et par uger siden måtte den 48-årige tage plads på anklagebænken.

Torsdag faldt dommen så i Københavns Byret, hvor dommeren og domsmændene ikke fandt anklagemyndighedens påstande bevist, og den 48-årige blev frifundet for alle anklager om bedrageri.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at afgøre, om man vil anke dommen til landsretten. 

/ritzau/