¨

Fragtskib bliver trukket fri i dag

Foto: TV ØST

Det grundstødte fragtskib Vestvind bliver formentlig trukket fri af grunden ud for Korsør senere i aften. Skibet er blevet undersøgt af dykkere, og der er ikke tegn på olieforurening i vandet.

 

Stabsvagten ved Søværnets Operative Kommando oplyser, at der er blevet godkendt en såkaldt bjærgningsplan for skibet efter dykkernes undersøgelse. Og skibet vil formentlig blive forsøgt trukket fri i løbet af aftenen. Forinden skal en del af lasten flyttes, og skibets olie skal pumpes væk fra tanke i bunden af fartøjet.

Fragtskibet ligger næsten helt oppe på stranden efter grundstødningen fredag. Og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efterfølgende sigtet skibets polske styrmand for spritsejlads.

Vestvind svarede ikke på gentagne opkald om, at skibet var på gal kurs fredag morgen ved 06-tiden. Et såkaldt afviserskib blev sendt af sted fra Flådestation Korsør, men nåede ikke frem, før fragtskibet var stødt på grund.

På grund af mistanke om fuldskab blev politiet sejlet ud til skibet, og den 52-årige styrmand blev anholdt. Han fik taget en blodprøve, som skal dokumentere alkoholpromillen.

- Men vi kunne konstatere, at han havde drukket væsentligt over det tilladte, forklarede vagtchef Ehm Christensen i går.

Skibet var på vej fra Tyskland til Norge.

01:22 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App