¨

Fra landdyr til musicalstjerner

Foto: TV ØST

Østre Gasværk Teater i København har fået en række usædvanlige beboere. 17 dyr fra Suzanne Berdinos gård i Slagelse er flyttet ind.

Køer, geder, grise, høns, hunde, heste og gæs ville normalt ikke vække opsigt på en gård på Vestsjælland. Det gør de tilgengæld i det Københavnske kulturliv. 

Suzanne Berdino og 17 dyr fra hendes gård i Slagelse er flyttet ind bag Østre Gasværk Teater i København. De skal medvirke i teaterstykket 'Hjælp Søges', der har premiere den 12. april. 

En af de nye skuespillere er koen Ronja på 12 år.

- Hun vejer et ton. Hun må være den største skuespiller i Danmark, siger Suzanne Berdino, der udover at træne dyrerne også medvirker i forestillingen.

Alle dyrene har prøvet at spille skuespil før, da forestillignen også har været vist i Sverige. Derfor er det efterhånden nogle rutinerede dyr.

- Det er ikke bare en ko ude fra marken, man har taget ind. Det er trænede dyr alle sammen, siger Suzanne Berdino.

Med i forestillingen er også de to skuespillere Jesper Lohmann og Jesper Asholt. Selvom de er rutinerede, er det en speciel oplevelse at arbejde sammen med så mange dyr.

- Jeg kan huske, da vi var nede og lege med dem for første gang, der så vi begge to (red. Jesper Lohmann og Jesper Asholt) ud som om, vi var 12 år gamle. Der sker noget med de store varme dyr, der gør, hvad de har lyst til. Det er sådan helt magisk, hvad der sker, siger Jesper Asholt.

De to skuespillere mener da også, at de kan lære noget af deres nye firbenede venner.

- De har på en eller anden måde en naturlighed, som vi på samme måde ikke har, siger Jepser Lohmann.

Udover dyrene en del af kulissen også hentet fra regionen. Nogle af vinduerne og dørene stammer fra et par faldefærdige gårde i Vig. 

Forestillingen varer indtil den 7. juni.

02:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App