¨

Fortrolig e-mail deler vandene

Foto: TV ØST

Onsdag modtog 266 personer en fortrolig e-mail fra Lundby forstander Truels Truelsen. Det har skabt heftig debat hele dagen.

Det skulle have været en fortrolig forespørgsel mellem kollegaer. Det blev til en landsdækkende debat.

En af dem der onsdag modtog den fortrolige e-mail, var forstander Rasmus Bjørn fra Hårslev Efterskole.

- Jeg synes, det er mærkeligt. Jeg så, at der stod FORTROLIG på e-mailen, og allerede i går kunne jeg læse på Tekst TV, at folk fra Lundby Efterskole var ude og fortælle, at de havde sendt en fortrolig e-mail til deres kollegaer, siger Rasmus Bjørn.

Så han er ikke forbavset over, at nyheden i dag er ude i pressen

- Bare det at man sender et fortroligt brev ud til omkring 230 personer på en gang. Allerede der ryger fortroligheden lidt, siger Rasmus Bjørn.

Tvivl om anke
Den dømte Lundby Forstander Truels Truelsen udtrykker i mailen tvivl om, hvorvidt han skal anke sin sag eller ej.

- Jeg kan godt forstå, at forstanderen og bestyrelsen har brug for at diskutere det, men jeg synes ikke, jeg har forudsætning for at tage stilling til hverken det ene eller andet, siger Rasmus Bjørn.

Marianne Mortensen fra Efterskolen Solbakken I Skælskør har også modtaget mailen. Hendes synspunkt er klart.

- Jeg mener helt bestemt ikke, han skal anke. Han skal ikke trække de unger igennem en retssag igen. Lad nu de her mennesker få fred, siger Marianne Mortensen.

Kun en siger ja til anke
Vi har i dag talt med 16 efterskoler i vores del af regionen. Seks er enige med Marianne Mortensen. Ni deler Rasmus Bjørns holdning om ikke at tage stilling til anken. Mens kun en efterskole synes, han skal anke.

- Jeg håber da, de tænker sig godt om. Der jo også nogle børn, som måske skal ind og vidne igen, og det er en voldsom omgang for dem, siger Rasmus Bjørn.

Skærpet sikkerhed på regionens efterskoler
Hele sagen, og dommen på de 60 dage til Lundbys forstander, har haft betydning for sikkerheden på regionens efterskoler.

- Det er klart, vi er alle mere opmærksomme. Der bliver talt om det I bestyrelsen, læremøder og blandt forstandere. Så det har haft den konsekvens, siger Marianne Mortensen.

Rasmus Bjørn er også mere opmærksom på sine elevers sikkerhed. Især fordi han erkender, at børnene er hans ansvar.

- Vi skal selvfølgelig tænke os ekstra godt om. Jeg synes dommen fortæller, at vi skal være mere tydelige. Jeg skal i hvert fald som forstander være meget tydelig i min kommunikation omkring sikkerhed, siger Rasmus Bjørn.

02:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App