Forsvaret vil lukke flådestation

Forsvaret foreslår angiveligt at lukke Flådestation Korsør for at finde penge til nyanskaffelser i både hær, flåde og flyvevåben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvaret skal spare i forbindelse med det nye forsvarsforlig - og eet af forslagene bliver at lukke Flådestation Korsør. Skibene skal i stedet flyttes til flådestationen i Frederikshavn, oplyser DRs nyheder.

Flådestationen i Korsør har for øjeblikket godt 1.300 ansatte.

- Der er endnu kun tale om rygter, men der går som bekendt ikke røg uden at der er en ild, siger socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby, der selv er valgt i Korsør.

- De nye rygter om lukning af Flådestation Korsør føjer spot til skade overfor de mange medarbejdere på Flådestationen, der har måtte lægge ryg til trusler om fyringer og flytning af deres job til udlandet, siger han.

Lukningen af flådestationen er ifølge DR eet af de spareforslag, som i næste uge bliver afleveret til Forsvarsministeren. Det forventes at der derefter vil gå tre uger til behandling af forslagene, hvorefter de i slutningen af maj skal drøftes af partierne bag Forsvarsforliget.

Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, siger, at han forventer en bred vifte af forslag fra forsvarets side.

- Jeg håber, at forsvaret kommer med flere forslag, end der er brug for, så der bliver noget som vi politikere kan vælge imellem, siger Karsten Nonbo.

Besparelserne ved de eventuelle lukninger af Flådestationen og tre andre militære baser skal blandt andet skaffe penge til nyt materiel til hæren, flåden og flyvevåbnet.