Forsvarer: Vidner bakker betjente op

Dørmand og andre vidner fortæller samme historie som de politifolk, der skød og dræbte 48-årig i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to politifolk, der afgav dræbende skud mod en 48-årig mand i Slagelse i sidste uge, bliver bakket op af flere vidner.

Det oplyser betjentenes forsvarer, Torben Koch. Vidnernes forklaringer stemmer nemlig overens med politifolkenes gengivelse af, hvad der skete foran værtshuset The Old Irish Pub.

- Jeg har læst vidneforklaringerne fra dem, der blev afhørt om natten. Og samtlige vidner - en seks-otte stykker inklusiv dørmanden - forklarer nøjagtig det samme, som politimændene gør, siger han til Ritzau.

Ifølge betjentene nægtede den 48-årige mand at smide en cirka 30 centimeter stor kniv fra sig, da de råbte til ham. Kort forinden havde manden stukket ud efter en yngre dørmand.

Da manden beholder kniven i hånden, advarer de ham om, at de vil skyde ham, hvis han ikke gør, som de siger, og da intet sker, affyrer den ene betjent et varselsskud.

 - Begge betjente har trukket tjenestepistolen, men manden er stadig truende med kniven og gør udfald, efter at varselsskuddet er afgivet. Så beslutter den ene betjent at skyde, fordi situationen er livsfarlig, siger Torben Koch.

 Politimanden skyder to gange mod den 48-årige, som herefter falder om. I alt skyder politiet tre gange inklusiv varselsskuddet.

Vidner bakker op
Og det er det hændelsesforløb, som flere vidner altså ifølge advokaten bakker op om.

Tirsdag beskriver flere medier en 15 sekunder lang video, hvor den 48-årige angiveligt står fredeligt, da politiet skyder ham. Torben Koch ikke har set filmen, men den ændrer ikke på hans opfattelse af sagen.

- Den 48-årige bliver, før han dør, sigtet for forsøg på manddrab på dørmanden, så uanset hvad videoen måtte vise, så forelægger der, som mine klienter, vidnerne på stedet og dørmanden også fortæller, en ekstremt farlig situation, siger han.F

Forsvareren er derfor ret sikker på, at politifolkene ikke vil blive sigtet, når Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) er færdig med efterforskningen.

- Der er intet grundlag for at sigte dem. Vi taler om nødværge, og hvis der er et overhængende eller påbegyndt livsfarligt angreb, er det berettiget at skyde.

- Der er ingen tvivl om, at begge politimænd har vurderet, at enten dørmanden var ved at blive slået ihjel af manden, eller at manden ville stikke ud efter dem med kniven. Derfor føler jeg mig rimelig overbevist om, at der ikke kommer en sigtelse, siger Torben Koch.

/ritzau/