Forsvarer tilfreds: Det var milde domme

Forsvarer Peter Hjørne er tilfreds med, at hans klient fik 6 måneders ubetinget fængsel og kalder dommene for milde i en sag om grov vold og frihedsberøvelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var milde domme, der onsdag blev givet i Retten i Næstved. I hvert fald hvis man spørger Peter Hjørne.

Han var forsvarsadvokat for den ene af de 7 unge tiltalte i sagen, der handlede om grov vold, afpresning og frihedsberøvelse af en 17-årig dreng.

- Det var milde domme. Det var en sag, som af anklageren blev betegnet som en meget alvorlig sag, og på den baggrund havde vi nok frygtet nogle hårde domme. Jeg kunne godt have frygtet, at min klient, som blev betegnet som en af hovedmændene i sagen, havde fået 1 års ubetinget fængsel. Han fik 1 år, men de 6 måneder blev betinget, og det synes jeg er meget meget fint af domsmandsretten, siger Peter Hjørne til TV2 ØST.

Skoddede cigaret i øre

De 7 unge, som er mellem 15 og 20 år, var tiltalt for den 15. marts i år at have holdt en 17-årig dreng fra Gørlev indespærret i en lejlighed i Slagelse i næsten 6 timer. Her slog de ham, lagde et reb om hans hals, skoddede en cigaret i hans øre og lagde en opvarmet kniv mod hans lår.

Årsagen var, at han skyldte den ene af de tiltalte penge - angiveligt for noget hash. Alle 7 blev dømt for at have været med til episoden enten ved aktivt at udøve vold eller for ikke at gribe ind, selv om de vidste, hvad der foregik.

Alder og personlige forhold afgørende

Der blev givet domme fra 4 måneder til halvandet års ubetinget fængsel. Ham, der fik den hårdeste straf, var tidligere straffet, mens Peter Hjørnes klient var ustraffet før den her sag.

- Min klient er 18 år og har gode personlige forhold, og det har selvfølgelig talt med i den milde bedømmelse. Når den ikke er kommet højere op, så er det fordi, der ikke er sket væsentlig og en større personskade på den forurettede. Han har været ude for noget ubehageligt, men det har ikke sat sig spor, så han får varige mén af det. Det betyder selvfølgelig rigtigt meget, og så har de unges alder og deres gode personlige forhold slået igennem i straffastsættelsen. Det er der overhovedet ikke nogen tvivl om, lyder det fra Hjørne.

Forsvarer: Passende straffe

Peter Kragh, der var forsvarer for en anden af de unge nu dømte, kalder straffen for passende. Hans klient blev idømt 4 måneders ubetinget fængsel for at have været i lejligheden uden at gribe ind, mens volden stod på.

Steen Djurtoft, der også har forsvaret en af de tiltalte i sagen, har ikke så mange kommentarer til udfaldet, som hans klient har valgt at acceptere. Han blev idømt en straf på 1 års fængsel, hvoraf de 6 måneder blev gjort betingede.

I alt 5 mænd og 2 kvinder blev dømt i sagen.