Første spadestik taget til Slagelse Sportscollege

I Slagelse tog de torsdag første spadestik til et sportscollege. Med 73 ungdomsboliger og idrætsfaciliteter vil de tiltrække unge sportsudøvere på eliteplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag blev det første spadestik til Slsgelse Sportscollege taget. 

Det er Slagelse Kommune, som bygger det i samarbejde med Slagelse Boligselskab. Derfor var Slagelses borgmester Stén Knuth (V), formanden for Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget Troels Christensen (I) og direktør i Slagelse Boligselskab Arne Juul med til at føre spaderne. 

Meningen med dette sportscollege er, at unge sportsudøvere kan bo der og dyrke deres sport på eliteplan, mens de tager en ungdoms- eller videregående uddannelse i Slagelse. Det er kommunens håb, at det kan gøre byen mere attraktiv.

- Vi vil rigtig gerne skabe nogle gode rammer for vores unge talenter. Så vil vi meget gerne have, at de bliver boende i kommunen og studerer på grund af de gode boligforhold. Og forhåbentligt kan vi også tiltrækker folk fra resten af Sjælland og udenlandske studerende, siger Troels Christensen (I). 

Firmaet Enemærke og Petersen A/S fra Ringsted står for at bygge det omkring 110 millioner kroner dyre byggeri. Det skal ligge på Parkvej lige ved siden af Slagelse Stadion. 

Slagelse Sportscollege rummer 73 ungdomsboliger, hvoraf de 25 er resereveret til idrætsfolket.  

Værelserne er fra 40 til 50 kvadrameter store og indrettet med særlige depotrum, hvor de unge mennesker kan opbevare deres sportsudstyr.

Byggeriet forventes at være klar til indflytning i august 2016.