¨

Forstander appeler om ikke at skære i skoleydelsen

Foto: TV ØST

Vi står over for et kæmpeproblem i forhold til at få flere unge gjort parate til uddannelse og arbejdsmarkedet, så hvorfor spare her, spørger forstander på Korsør Produktionshøjskole.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) præsenterede sammen med Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance søndag et regeringsgrundlag, hvor et af punkterne går på at styrke indsatsen for de unge, der falder helt igennem, og for dem, der aldrig får en ungdomsuddannelse.

Det mål står dog ifølge Sjællandske i skærende kontrast til et lovforslag, som på torsdag skal drøftes og om muligt vedtages i folketingssalen.

Forslaget går på at halvere skoleydelsen for elever, der går på landets produktionsskoler, og for nogle andre helt skære den fra.

Står over for et kæmpeproblem

Det har vakt forstanderen på Korsør Produktionshøjskole, Gert Møllers, forargelse. Særligt fordi regeringen også skriver, at man lader en ekspertgruppe undersøge, hvordan man kan lette vejen for unge til eksempelvis en ungdomsuddannelse.

- Man skriver noget i regeringsgrundlaget, som er rigtig fint og positivt, men både den nye undervisnings- og finansminister har dårligt nok sat sig ved skrivebordet, før der bliver fremlagt et lovforslag, hvor man skærer i ydelser, som på dette område har været set som en af krumtappene i forhold til løsningen af problemet, siger Gert Møller til Sjællandske.

- Vi står over for et kæmpeproblem i forhold til at få flere unge gjort parate til uddannelse og arbejdsmarkedet, så hvorfor spare her, spørger forstanderen retorisk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App