¨

Forbudt for kvinder - særligt mødested giver mænd kvalitetstid

Mænds Mødesteder holder til i Korsørs kulturhus. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

De første Mænds Mødesteder åbnede for fire år siden. I Korsør finder de et særligt fællesskab og er klar til at hjælpe, hvis man har brug for det.

I metalværkstedet er Per Hansen ved at lave en trådbakke, som han kan ryge ost med. I den anden ende af lokalet er Per Brandhøj i gang med at lave en værktøjskasse.

I et andet hjørne af Korsørs enorme kulturhus sidder en gruppe mænd og hygger sig sammen i træværkstedet med kage og brandvarm kaffe.

Nu mistede jeg min kone for halvandet år siden, og frem for at sidde derhjemme vil jeg hellere ud og snakke med andre

Leif Nielsen, bruger af Mænds Mødesteder, Korsør

De er alle en del af Mænds Mødesteder i Korsør.

- Mænds Mødested er et koncept, som går over hele landet. Det er kun mænd, der kan være medlemmer, siger Bent Lorentzen, som er kasserer i Mænds Mødesteder Korsør.

Udover Mænds Mødesteder i Korsør er der også fire andre mødesteder her i regionen. De ligger i Nykøbing Sjælland, på Stevns, i Ringsted og Haslev, mens der er 24 mødesteder i alt over hele landet.

Et frirum for mænd

Det er et frirum, hvor de er omkring 20 mænd, der kan mødes og lave noget meningsfuldt sammen eller få en god snak over en kop kaffe.

Mange af dem, der kommer her, har håndværkerbaggrund, men der er også en enkelt skolelærer.

- Hovedformålet er, at nogle tidligere håndværkere, der er kommet op i alderen, kan mødes og have det hyggeligt sammen - men også lave noget sammen. Det er det, der er formålet, siger Bent Lorentzen.

Mænd er gode til mange ting, men når vækkeuret ikke længere ringer hver morgen til en arbejdsdag, går nogle mænd i sort. Mænd har brug for sociale netværk, men de er ikke altid så gode til at holde liv i dem.

- Vi er ikke så gode til at holde kontakter og sådan noget, ligesom kvinder altså er, siger Søren Møller Jensen, der bor i Forlev.

Artiklen fortsætter under artiklen.

Bent Lorentzen fortæller, at de gerne hjælper folk udefra med at fikse noget, der er gået i stykker. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Det handler om at komme ud mellem andre mennesker

Det er måske ikke en påstand, der passer på alle mænd. Men der er nogen, der har brug for et mødested, hvis man spørger Leif Nielsen.

- Det er fællesskabet. Det handler om at komme ud mellem andre mennesker. Nu mistede jeg min kone for halvandet år siden, og frem for at sidde derhjemme vil jeg hellere ud og snakke med andre og få en hyggesnak, siger han.

Artiklen fortsætter under artiklen.

Søren Møller Jensen mener, at det er vigtigt, at der findes mødesteder for mænd, for de er ikke så gode til at holde kontakten ellers. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Mændende hygger sig med værktøj i hænderne i hinandens selskab. Det samme gælder pauserne og andre afslapningsøvelser.

- Vi spiser sammen engang imellem. Så laver vi mad sammen. Så tager vi ud og fisker sammen. I forrige uge, var vi ude på svampetur ude i skoven og sådan noget, siger Michael Dyrring, der bor i Korsør.

Så det går ikke op i sløjd og metal?

- Nej, det går ikke op i sløjd og metal alt sammen. Det gør det ikke, siger han.

Hjælper gerne med at fikse ting

Mænds Mødesteder er ikke bare et fællesskab. Mændene vil også gerne hjælpe til, hvis man for eksempel har en brækket sofaf

od, noget der skal skæres eller svejses eller en anden ting, som er gået i stykker.

Og de hjælper også gerne kvinder.

- Der må godt komme kvinder ind som for eksempel fru Jensen, hvis hun vil have lavet noget. Det kan være et lille bord eller noget andet, som er gået i stykker. Så hjælper vi selvfølgelig vedkommende, siger Bent Lorentzen.

Artiklen fortsætter under artiklen.

  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Nøgleordet for Mænds Mødesteder er at være sammen. Men det er ikke en lukket klub – de vil gerne have nye medlemmer.

Så hvis man er interesseret i at blive en del af fællesskabet, så kan man læse mere på Mænds Mødesteder Korsørs hjemmeside eller Facebook-side.

RETTELSE:

  • 12. dec 2019 kl. 15:54 Ved en fejl var der byttet om på to navne i artiklen. Fejlen er nu rettet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App