Forældremorder vil undgå anbringelse på Sikringen

En 43-årig krigsveteran, der dræbte sine forældre og kørte rundt med dem, har anket sin dom. Han nægter anbringelse på Sikringen i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 43-årig krigsveteran, der 27. september blev dømt for drabet på sine forældre, har besluttet at anke dommen til Vestre Landsret, oplyser hans forsvarer, advokat Mikkel Nielsen.

I byretten blev han dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse, hvor man anbringer de farligste sindssyge kriminelle.

Det er den afgørelse, han håber at få ændret i landsretten, så han i stedet anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

Den 43-årige har erkendt, at han forvoldte forældrenes død, da de indfandt sig i et fritidshus ved Uggelhuse nær Randers.

Følte sig forfulgt

Veteranen, der har været udsendt til Kosovo og Bosnien to gange i 1990'erne, forklarede i Retten i Randers, at han følte sig forfulgt af sine forældre.

Den 43-årige forklarede, at det kom til håndgemæng med forældrene den skæbnesvangre dag i juli sidste år. Da faren holdt en økse frem for sig, tog den tiltalte øksen og svingede den mod forældrene.

Efterfølgende gjorde han rent i huset og anbragte ligene i plastikposer. Derpå kørte han rundt med dem i forældrenes bil i flere dage, inden han blev standset og anholdt.

Lider af kronisk psykose

De lægelige eksperter vurderer, at han var sindssyg på gerningstidspunktet og fortsat lider af en kronisk psykose.

I byretten kæmpede han og hans forsvarer mod den dom om anbringelse på ubestemt tid på Sikringen, som sagen endte med.

De mente, at en anbringelse på en lukket retspsykiatrisk afdeling vil være passende.