Forældre på barrikaderne over skolelukning: - Nej til storskoler

En gruppe forældre har indkaldt til et hastemøde onsdag aften i Skælskør. Det skyldes, at der er lagt op til skolelukninger i Slagelse Kommune på grund af besparelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe forældre har indkaldt til hastemøde i Skælskør. Det skyldes, at der er lagt op til besparelser i Slagelse Kommune, som vil medføre flere skolelukninger.

- Vi vil rigtig gerne have, at der bliver noget opmærksomhed omkring det. At vi får stillet de spørgsmål, vi har til den beslutning om at lukke skolerne. Det er det primære – og så det at vi kan være fælles om det. For det er jo ikke kun os på Skælskør Skole, det er de andre skoler, som også er involveret i det her, siger Ina Trane, der selv har en søn på Skælskør Skole.

quote Hvis nu vi kan være fælles om det, så tænkte vi, at vi kunne gøre noget mere

Ina Trane, forælder

- Vi vil rigtig gerne have nogle idéer til, hvad vi kan gøre, hvad vi kan lave af events, og hvad er det for nogle spørgsmål, vi gerne vil have til politikerne. Hvis nu vi kan være fælles om det, så tænkte vi, at vi kunne gøre noget mere.

Slagelse Kommune præsenterede i starten af september et budgetforlig, hvor det fremgår, at fire folkeskoler står til at lukke, og borgerne i Slagelse Kommune skal betale mere i skat.

Knud Vincents
Læs også
Politikere vil lukke fire skoler i jagt på millionbesparelser i Slagelse
Knud Vincents
Læs også
Politikere vil lukke fire skoler i jagt på millionbesparelser i Slagelse

Det 19 sider lange budgetforlig er indgået af Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og løsgængeren Anders Nielsen. I alt 21 medlemmer i det 31 personer store byråd.

Af budgetforliget fremgår det, at Skælskør Skole, Boeslunde Skole og Eggeslevmagle Skole skal nedlægges og derefter oprettes som en samlet skole der, hvor Eggeslevmagle Skole er geografisk placeret i dag. Derudover skal Flakkebjerg Skole og Tårnborg Skole nedlægges.

60 mennesker er mødt op

Omkring 60 mennesker i alt er mødt op i Det Røde Pakhus i Skælskør onsdag aften. Initiativet er startet af en forældregruppe fra Skælskør Skole, som tror på, at de kan løfte et fælles budskab i flok.

- Vi håber at kunne få en masse gode, konstruktive spørgsmål, som vi kan give videre til politikerne, siger forælder Ina Trane.

Der tegner sig et flertal for skolelukninger.Tror du, at det nytter noget at holde sådan et møde her?

- Hvis det ender med, at skolerne lukker, kan vi læne os tilbage og sige, at vi i hvert fald har gjort vores for, at det ikke skulle ske. Hvis vi bare sætter os med hænderne i skødet, så har vi ikke gjort vores. På den her måde gør vi vores til, at der bliver sat spørgsmålstegn ved, hvorfor politikerne har valgt at gøre, som de har, siger Ina Trane.

Forælder: - Skolelukninger vil påvirke lokalmiljøet

Forældrene har samlet sig i grupper om, hvad de kan gøre, og hvordan det påvirker dem.

- Vi har talt meget om, at skolelukninger ikke kun påvirker børnene på skolerne, men også påvirker lokalmiljøet. Hvis skolerne i de små miljøer lukker, så er der lige pludselig ikke børnefamilier tilbage, siger Mette Mia Stick.

Ifølge forælder Mette Mia Stick vil skolelukningerne ikke alene påvirke børnene på skolerne, men også hele lokalmiljøet.
Ifølge forælder Mette Mia Stick vil skolelukningerne ikke alene påvirke børnene på skolerne, men også hele lokalmiljøet. Foto: Frederik Hagedorn-Poulsen - TV2 ØST

Du har børn på to forskellige skoler. Hvad vil det betyde for jer, hvis skolerne lukker?

- Lige nu har jeg tvillinger i hver sin syvende klasse og har to børn i trivsel. Det tror jeg ikke, jeg ville før ved en skolesammenlægning. Jeg tror faktisk, jeg vil få to børn, der ikke er i trivsel.

Læs også
Elever i protest mod skolelukninger: - Det er en dårlig idé
Læs også
Elever i protest mod skolelukninger: - Det er en dårlig idé

Borgmester Knud Vincents (V) er også dukket op til aftenens hastemøde.

- Siden 1. januar, da jeg blev borgmester, har jeg valgt at møde borgerne i øjenhøjde. Jeg ved, at det her gør så stort indtryk på dem, der bliver berørt af det her. Så det er rigtig vigtigt, at få taget de rigtige beslutninger. Derfor skal vi gøre det på det rigtige grundlag og få en god dialog. Det er den måde, man løser opgaverne på, det er ved at være i dialog med hinanden, siger borgmester Knud Vincents.

Borgmester Knud Vincents (V) er  dukket op til aftenens hastemøde for at lytte og komme i dialog med borgerne, fortæller han.
Borgmester Knud Vincents (V) er dukket op til aftenens hastemøde for at lytte og komme i dialog med borgerne, fortæller han. Foto: Frederik Hagedorn-Poulsen - TV2 ØST

Budgetforliget i Slagelse Kommune er nu i høring og den 10. oktober bliver det endelig budget vedtaget på et byrådsmøde.