Forældre kritiserer tilbud til handicappede unge

Oven på sagen om kvinden, der dræbte sin multihandicappede datter, forsøger forældre i Slagelse Kommune nu at råbe kommunen op om de manglende tilbud til unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der mangler alderssvarende tilbud til handicappede unge i Slagelse Kommune. Det mener forældre til 2 unge kvinder med massive handicap, og de forsøger nu at råbe politikerne op, skriver Sjællandske.

Den ene kvinde - 18-årige Cecilie Nielsen, der er multihandicappet, kørestolsbruger og blind, blev tilbudt en plads på plejehjem, mens 21-årige Julie Mahler, der multihandicappet, kørestolsbruger og spastiker, har fået besked på, at hun efter sin 3-årige uddannelse på den Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU) kun kan komme i det tilbud, der ligger nærmest hendes bopæl, og det er ikke godt nok, mener forældrene.

- Det kan ikke være rigtigt, at kommunen uforbeholdent har retten til at bestemme de unges fremtid. Hvis deres drømme ikke stemmer overens med kommunens aktivitetstilbud, så må de forblive i drømmen fra deres 'opbevaringstank', siger Charlotte Mahler, mor til Julie.

Frustrret mor dræbte datter

Både hun og Heidi Nielsen og Ole Andersen, der er forældre til Cecilie Nielsen er frustrerede over kommunens manglende tilbud til de unge handicappede - specielt oven på den tragiske sag om en 63-årig kvinde, som i januar i år dræbte sin 43-årige multihandicappede datter i Skælskør.

Læs også: Mor dræber handicappet datter med kniv

Den multihandicappede kvindes mormor kritiserede efterfølgende Slagelse Kommune for at have flyttet kvinden til en institution, hvor hun ikke fik den behandling, hendes tilstand krævede. Den drabssigtede mor havde ifølge Sjællandske en opfattelse af, at tilbuddet var ren opbevaring, og det nikker forældrene til Jule Mahler og Cecilie Nielsen genkendende til.

- Det er yderst tragisk, at en mor kun ser én udvej. Det, hun gjorde, var umenneskeligt og utilgiveligt, og vi tager naturligvis meget skarp afstand fra hendes handlinger. Dog vil vi gerne fremhæve, at hendes opfattelse af 'ren opbevaring' af sin datter langt fra er enkeltstående, siger Charlotte Mahler til avisen.

Læs også: Mor til drabssigtet kritiserer kommunen

Slagelse Kommune siger til Sjællandske, at kommunen prioriterer varme hænder i stedet for lang tids transport og henviser