Forældre kan rammes på pengepungen

Hærværk i Nordbyen kan komme til at koste forældre i Slagelse dyrt. Kommunen vil nemlig forsøge sig med en ny hårdere kurs over for de forældre, hvis børn bliver væk fra skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smadrede ruder, biler i brand og afbrændte bygninger. Det er blandt andet Nordbyens problemer, som Slagelse Kommune håber at kunne dæmme op for med en ny handleplan.

Hvis et barn har for meget fravær i skolen, så skal de forældre, som er på kontanthjælp eller dagpenge sendes på kursus. Hvis de ikke vil det, så får de frataget deres ydelse. Det er der nu enighed om i Børn- og ungeudvalget.

- Det er et meget kontant forslag kan man sige. Man giver dem en chance for, at de sørger for, at deres børn kommer i skole i stedet for det, de nu render og laver, siger Johnny Persson, som sidder i udvalget for Venstre.

- Vi håber på, at der er en større del af forældrene, der vil tage en større del af ansvaret for deres børns opdragelse. Det er en måde at hjælpe dem på, men også en måde at være mere tydelig, siger Helle Blak (Soc. Dem)

I Nordbyen var der delte meninger om den nye beslutning.

- Jeg synes, det er helt i orden, for det er også forældrenes ansvar, at børnene kommer i skole, mener Dennis Petersen.

- Jeg tror ikke, det vil hjælpe noget som helst snarere tvært imod. Det hjælper ikke noget at tage folks penge - det har aldrig gjort noget godt, man skulle hellere give dem flere, mener Per Sørensen fra nordbyen.

Det er skolerne, som skal fortælle kommunen, hvilke børn, der bliver for ofte væk fra undervisningen. Kommunen vil derefter samarbejde med jobcentret, der i første omgang indkalder forældrene til et kursus i at tage ansvar for deres børns uddannelse.

Børn- og ungeudvalget regner med, at planen bliver sat i værk fra årsskiftet.