Fond donerer millioner af kroner til svagtseende

I dag modtager Center for Specialundervisning i Slagelse to millioner kroner fra TrygFonden til at etablere et lyslaboratorium til gavn for mennesker med synsvanskeligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en check af de lidt større, som TrygFonden klokken 14.00 i dag overrækker til Center for Specialundervisning i Slagelse.

Beløbet ligger ifølge fonden på lidt over to millioner kroner og skal bruges til at etablere et lyslaboratorium, hvor man blandt andet skal kunne teste, hvordan man skaber den bedste lyssætning til gavn for mennesker med synsvanskeligheder.

- Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at etablere et lyslaboratorium, hvor vi kan afprøve forskellige lyssætninger, alt efter hvilken aktivitet der skal udføres, udtaler Vibeke Lund, projektleder i Synsafdelingen på Center for Specialundervisning i Slagelse i en pressemeddelelse.

Kan øge livskvaliteten

Ifølge hende kan især madlavning, læsning og arbejde ved en computer kræve forskellige lysforhold. Her skal centeret i fremtiden kunne finde det helt rigtige lys til den enkelte person. 

- At kunne målrette og hjælpe borgerne på denne måde vil gøre en stor forskel for deres dagligdag og ikke mindst deres livskvalitet, siger Vibeke Lund.

Dårlige og utilstrækkelige lysforhold kan betyde, at svagtseende børn og voksne ikke kan opretholde et selvhjulpent og aktivt liv. For børnenes vedkommende kan det blandt andet påvirke udbyttet af undervisningen i skolen, og for de voksne kan det gå ud over deres evne til at varetage deres arbejde.

De rigtige kan derfor have stor betydning for hverdagsliv og trivsel hos mennesker med synsvanskeligheder, skriver TrygFonden i deres pressemeddelelse.

Det nye projekt i Slagelse går under titlen ”Bedre lys mere liv” og sættes i gang den 1. april. Den skal efter planen løbe i to år.