Folketingsmedlem melder sig ind i byrådskamp

Det socialdemokratiske folketingsmedlem John Dyrby Paulsen stiller op til kommunalvalget i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det socialdemokraternes folketingsmedlem fra Korsør, John Dyrby Paulsen, stiller op til byrådet i Slagelse. Det meddeler politikeren selv mandag. Han gør det først og fremmest for at sikre, at kommunens nuværende borgmester Lis Tribler kan fortsætte på posten, men han ser også mange muligheder i at komme ind i lokalpolitik igen.

- Jeg har tidligere siddet 8 år i byrådet, før jeg kom i Folketinget i 2005, og jeg har altid vidst, at jeg skulle tilbage til lokalpolitik. Jeg havde dog ikke planlagt, at det skulle være lige nu, men siden borgmesteren og andre gode kræfter i foråret spurgte, om jeg ville overveje at stille op til kommunevalget, har det rumsteret i baghovedet. I byrådene er samarbejdet mellem partierne og kandidaterne langt tættere end i Folketinget. På den måde er det ofte mere givende at være i lokalpolitik, fordi man er tættere på beslutninger og de resultater, der følger med, og fordi man ikke på samme måde som i Folketinget er bundet til en bestemt partilinje, siger John Dyrby Paulsen til TV2 ØST.

Fortsætter i Folketinget

John Dyrby Paulsen har 7 udvalgsposter i Folketinget og er Socialdemokraternes ordfører på blandt andet forsvars- og udenrigspolitikken. Skulle han blive valgt ind i byrådet i SLagelse Kommune, agter han at fortsætte på Christiansborg.

- Jeg fortsætte i Folketinget med de ansvarsområder, jeg har i dag og kan samtidig spille en aktiv rolle i kommunalpolitik i Slagelse Kommune. Som MF’er (medlem af Folketinget red.) er jeg først og fremmest lokalt forankret, og mit fokus er på at bevare og skabe arbejdspladser i vores lokalområde, siger han.

Dyrby har været medlem af Folketinget siden 2005, hvor han tiltrådte som suppleant for Sandy Brinck og ordinært medlem fra 1. januar 2006. I 2007 blev han valgt ind i Folketinget i Slagelse Kredsen med 5021 personlige stemmer.