Folkeskoler tester elever for hash

Flere skoler her i regionen har indført hashtest af eleverne for at stoppe misbrug. Så sent som i januar blev 4 testet positive på Baggesenskolen i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I januar blev 4 elever taget med hash i blodet på Baggesenskolen.

- Det, der tidligere var et problem i gymnasiet og handelsskolen, er nu rykket ned i Folkeskolen, og det mærker vi tydeligt, fortæller skoleleder Erik Steffensen.

Gennem et års tid har skolen derfor gennemført hashtest af elever på skolen.

Hvis der er mistanke om, at en elev er inde i et misbrug af hash, kommer vedkommende først til samtale med en af skolens socialrådgivere. Herefter spørger man elevens forældre, om lov til at udføre testen.

- Forældrene har modtaget det positivt. Ofte har de på forhånd haft en mistanke om noget, men har ikke kunne komme igennem til deres barn, siger Erik Steffensen.

Når elever testes postitive, følges testen op af flere samtaler med både forældre, politi og byens misbrugscenter. Der er ingen bortvisning eller sanktioner.

Skolens forældre bakker op om initiativet.

- Jeg synes, at det er fint, at skolen tager ansvar. Det er godt at skolen kan være forældrenes forlængede arm, og vi bliver indraget allerede for starten, når der er konkrete mistanke til vores børn, siger formanden for skolens forældrebestyrelse, Anders Kristian Pradel.