Folkeskoleelev overfaldet med kniv

En folkeskoleelev fra en 7. klasse i Korsør er blevet stukket med en lommekniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En diskussion om forgiftning af indholdet i en drikkedunk udviklede sig tirsdag i slåskamp og knivstikkeri på Baggesens Skole i Korsør.

2 elever i en 7. klasse havde hældt koncentreret håndsprit i en anden elevs drikkedunk – en episode, der senere udviklede sig til først skænderi og senere slagsmål på skolens område. Til sidst valgte en af eleverne bag tilsætningen af håndsprit til drikkedunken at trække en kniv, og stikke en jævnaldrende elev i maven.

Det oplyser en række forældre til TV2 ØST.

Sløv kniv reddede situationen

Den kniv, der blev anvendt i overfaldet, var en lommekniv, som eleven havde taget med i skole.

På et opslag på skolens intranet bekræfter viceskoleleder Benny Jensen det skete. Her oplyses det, at skolen som en konsekvens af slagsmålet og knivstikkeriet har bortvist 3 af eleverne midlertidigt. Skolen konkluderer dog, at den eneste konsekvens af knivstikkeriet var et rødt mærke på offerets mave.

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger har en læge dog efterfølgende både konstateret et mindre stiksår fra knivens spids og blodudtrækninger efter knivstikkeriet. Samtidig valgte lægen at vaccinere drengen mod stivkrampe. Blodudtrækningerne tyder på, at den eneste grund til, at sagen ikke endte mere alvorligt var, at der var tale om en meget sløv lommekniv.

Forældre tør ikke udtale sig

TV2 ØST har onsdag været i kontakt med en række forældre til de involverede elever og deres klassekammerater. Ingen af forældrene tør af frygt for konsekvenserne stille op til tv eller web med citater, men de er oprørte og vrede over både episoden og den måde, som skolen har håndteret den på. De mener blandt andet ikke, at de har fået tilstrækkeligt med information om hændelsen og dens baggrund.

I opslaget på skolens intranet fastslår viceskoleleder Benny Jensen, at sagen nu er et anliggende mellem skolen og de 4 involverede familier.

Forgivet elev kommer sig

Den dreng, der fik hældt koncentreret håndsprit i sin drikkedunk, led efterfølgende af svimmelhed ovenpå episoden.

Ifølge Benny Jensen fra Baggesens Skole blev drengen efterfølgende hentet at sin mor, og blev holdt under observation natten igennem.

Han meldes dog onsdag at være kommet sig over episoden.

Forældrene har ikke anmeldt episoden, som det ellers blev nævnt i udsendelsen 19.30 onsdag aften.