Folkemøde: Camp #4200 gør opmærksom på sig selv

Slagelse Kommune er mødt talstærkt op på Folkemødet og har lavet deres egen by i udkanten af Allinge. Under navnet #4200 vil de gøre opmærksom på sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Én kilometer uden for området, hvor Folkemødet holder til, stopper Allinges bygrænse. På et stort byskilt står der, at man nu er kommet til Slagelse Kommune.
På en måde er den god nok. I de fire dage, Folkemødet varer, er Slagelse Kommune på Bornholm med for første gang med en mission om at gøre opmærksom på sig selv. Det gør de blandt andet ved at leje sig ind på et af Allinges store hoteller og ved at kalde sig camp #4200, Slagelses postnummer.

Læs også: Derfor er TV ØST på Folkemødet

Man kan sagtens gøre opmærksom på sig selv, selvom Slagelses bornholmske bygrænse begynder i udkanten af Folkemødet, mener kommunens marketingschef, Svend-Erik Kristensen.

- Selvfølgelig kan man sige, at vi ligger i udkanten, men med størrelsen på vores camp kan vi ikke være inde i Allinge. Og så er vores tanke, at Folkemødet bliver så stort, at det om et par år har rykket sig hele vejen herud, hvor vi er, siger Svend-Erik Kristensen.


Slagelse er bredt repræsenteret

Svend-Erik Kristensen har sammen med andre i kommunen arbedet i et år for at planlægge, hvad de skal på Folkemødet. Det er ikke så lidt. Hestevogne sørger for at trække Folkemøde-gængere ud af Allinge og til Slagelses Bornholmerby, Slagelses Gardehusarer rider rundt som blikfang og der er masser af debat-arrangementer i deres telt, der er sat op ved siden af hotellet.

- Med hele der her set-up vil vi vise, at selvom vi ligger på Vestsjælland, så er vi en kommune, der kan og vil selv, siger Svend-Erik Kristensen.

I alt er mellem 50 og 60 lokale politikere, kommunale medarbejdere og lokale erhvervsdrivende en del af camp #4200, og det er første gang, de er afsted. Det var Svend-Erik Kristensen, der fik ideen til at tage på Folkemøde.

- Jeg har altid været imponeret over Folkemødet. Jeg har været her alle årene og mødt vores lokale politikere, og så foreslog jeg, at vi slog det hele sammen og tog herover, siger Svend-Erik Kristensen.

Både fredag og lørdag er Slagelse Kommune vært for forskellige debatter og arrangementer. Du kan se billeder live fra kommunens telt i aften klokken 17.30 på TV ØST-kanalen. TV ØST samarbejder med de andre regionale kanaler og laver en halv times udsendelse hver dag fra Folkemødet.


Nyhedsoverblik