Første vaccine til særligt sårbare patienter: - Det giver en lettelse i det hele

1.000 borgere fra Region Sjælland skal i løbet af fredag og weekenden have første vaccinestik. De er alle blandt de allermest sårbare patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag kunne de første af de allermest sårbare patienter herfra regionen modtage det første vaccinestik mod corona. Patienterne er den femte vaccinegruppe, og i Region Sjælland tæller den samlet cirka 1.000 personer.

quote Vi kan komme ud at besøge vores børn og venner og bekendte

John Kongsted Jensen, Karrebæksminde

Heraf var de første 60 borgere indkaldt med tilbud om vaccination fredag morgen fra klokken 8 på Slagelse Sygehus, hvor man til og med lørdag og søndag skal vaccinere samlet 260 borgere.

Én af dem var John Kongsted Jensen fra Karrebæksminde.

- Det er da tryghed for mig, at jeg har fået den – for jeg har fået at vide, at hvis jeg fik det (corona red.), ville det være alvorligt for mig. Så det er jeg glad for, fortæller han til TV2 ØST.

John Kongsted Jensen ser særligt frem mod, at han med vaccinen snart igen kan genoptage det sociale liv:

- Vi kan komme ud at besøge vores børn og venner og bekendte. Der har vi jo passet lidt på, for man ved jo ikke rigtigt, hvad der sker. Det giver en lettelse i det hele.

Som en juleaften

Lene Marie Isaksen, ledende overlæge på medicin 1 ved Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, fortæller, at mange af patienterne i går modtog invitationen om at komme til vaccine med stor glæde:

- Der er simpelthen en super god stemning her – der er en stemning, som var det juleaften. Jeg tror, folk glæder sig over det lys, vi begynder at se forenden af tunnelen.

Glæden blandt de første 60 til vaccine i dag fredag var til at få øje på fortæller Lene Marie Isaksen, ledende overlæge på medicin 1 ved Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.
Glæden blandt de første 60 til vaccine i dag fredag var til at få øje på fortæller Lene Marie Isaksen, ledende overlæge på medicin 1 ved Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Og det er da også patienter, der har skullet tage sig særligt i agt gennem snart et lille år med corona-virusset florerende i samfundet, som Lene Marie Isaksen og kollegaerne i dag har taget imod:

- I dag vaccinerer vi nogle af de mest sårbare patienter, som går i vores ambulatorie her på NSR, siger Lene Marie Isaksen og tilføjer:

- I min afdeling, hvor vi har lungemedicin, mavetarmmedicin og røntgenologi – er dem, der kommer i de dage her er primært svært lungesyge patienter.

Netop denne patientgruppe er blandt dem, som har størst risiko for at få et meget alvorligt forløb med covid-19.

Ifølge Region Sjælland så ventes samtlige af de 1.000 allermest sårbare patienter at have fået første vaccinedosis inden udgangen af den forestående weekend.

Vaccinationerne finder sted på alle fire af regionens akuthospitaler.