Første koncert i over et år – symfoniorkester på turné til 32 sjællandske plejehjem

Medlemmerne af symfoniorkesteret Copenhagen Phil har i godt en uge turneret Sjælland rundt til i alt 32 plejecentre og givet koncert.

Om det var musikerne eller publikum, der havde glædet sig mest, var ikke til at sige – men smilene var store hos alle, da medlemmer af symfoniorkesteret Copenhagen Phil fredag gav en af i alt 32 koncerter på Sjælland.

Koncerterne er ifølge orkesteret arrangeret som en fejring af genåbningen, og fredag var turen kommet til Korsør på Plejecenter Lützensvej.

- Jeg kan godt lide, når der er cello og violin – det lyder godt, siger Bente Kristensen, som fortæller, at det seneste år har været meget stille.

quote Det er vidunderligt – det er noget, som vi har set frem til i lang tid

Samira Dayyani, cellist i Copenhagen Phil

Og selvom hun personligt er mere til Volbeat og Metallica – så er dagens indslag yderst kærkommen:

- Jeg elsker musik lige meget, hvad det er, siger Bente Kristensen.

Bente Kristensen fra Korsør fortæller, hvordan det har været meget stille på plejehjemmet det seneste år - glæden var derfor stor over Copenhagen Phils koncert.
Bente Kristensen fra Korsør fortæller, hvordan det har været meget stille på plejehjemmet det seneste år - glæden var derfor stor over Copenhagen Phils koncert. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Det er vidunderligt

Og særligt beboerne på plejehjemmene har stået musikernes hjerter nært, da programmet for årets første turné skulle planlægges – hvilket de sætter stor pris på hos Plejecenter Lützensvej:

- Vi har ikke været her siden marts 2020 – så det er vores første arrangement, siger Sussi Schwarcz, der er aktivitetsmedarbejder på Plejecenter Lützensvej.

Copenhagen Phil tæller i alt 65 medlemmer – men for at kunne nå ud til så mange steder, som muligt har musikerne delt sig op i mindre kammerensembler.

- Det er vidunderligt – det er noget, som vi har set frem til i lang tid, siger Samira Dayyani, der er cellist i Copenhagen Phil og blandt de fire, som fredag fra draget til Korsør.

Koncerten indeholdte stykker af både Mozart, Grieg, Carl Nielsen og Haydn – ligesom der også blev spillet op til fællessang.