Første borgere har nu fået tredje stik mod corona

Plejehjemsbeboerne på Blomstergården i Slagelse kunne som de første i Region Sjælland modtage tredje stik mod corona.

- Hvordan gik det med de første to stik? 

Det spørgsmål fik beboerne i dag på plejehjemmet Blomstergården i Slagelse. Det er nemlig første sted i Region Sjælland, hvor beboerne får tredje stik mod corona.

Og svaret fra Lissi Jacobsen, var heldigvis positivt. 

- Det gik fint, der har ikke været noget. 

Lidt utålmodige

Derfor er det en glædens dag på Blomstergården, hvor 96 procent af de faste beboere har takket ja til det tredje stik. Det får de, fordi Sundhedsstyrelsen anbefaler, at revaccination af beboere på plejehjem starter nu, da de er i øget risiko for et alvorligt forløb af COVID-19.

- Det bliver taget rigtig godt imod, borgerne er glade. De har været bekymrede for, om covid skulle ramme dem, og at der kom smitte på plejecentrene. Så de har glædet sig til denne her dag, siger Christina Aaberg, der er virksomhedsleder på Blomstergården. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Christina Aaberg, virksomhedsleder på Blomstergården, fortæller, at beboerne har glædet sig til at få det tredje stik.
Christina Aaberg, virksomhedsleder på Blomstergården, fortæller, at beboerne har glædet sig til at få det tredje stik. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Over 5000 plejehjemsbeboere i Region Sjælland kan det næste stykke tid se frem til at få en tredje vaccination. Derfor var der også mange i kø på Blomtergården fredag. 

- Man kan se, at de er lidt utålmodige. Det er mange timer, man skal sidde og vente på stikket, siger Christina Aaberg.  

Forventer stor tilslutning

I alt er der 140 plejecentre i Region Sjælland, der får besøg af vaccinepersonalet, og de forventer at være færdige inden udgangen af oktober. Derefter vil alle i den første gruppe have fået et tilbud om tredje stik.

- Hele vaccinationsindsatsen startede med de ældre og særligt sårbare. Denne gruppe borgere er der særligt mange af i vores region. For mig er det livsbekræftende, at vi endnu engang kan yde netop disse borgere en særlig, livsvigtig service, siger regionsrådsformand, Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

Regionrådsformanden forventer samme store tilslutning, som der var under de første vaccinationsrunder. Her blev 5250 plejehjemsbeboere vaccineret. 

Alle plejehjemsbeboere, der er færdigvaccineret, får tilbudt det tredje stik. Samtidig får også nye plejehjemsbeboere tilbudt vaccinen.

Tilbuddet kommer på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

VIDEO: TV2 ØST var med, da 85-årige Else Madsen fra Blomstergården i Slagelse i december fik det første coronastik: