Fødevarestyrelsens rejsehold melder Korsør-firma til politiet

Under en ekstraordinær kontrol hos KT Meat i Korsør fandt fødevarestyrelsens rejsehold en faktura på 12,4 tons kød til knap 200.000 kroner, som de ikke kunne spore sig frem til. KT Meat forklarede, at kødet slet ikke fandtes, men at der var tale om en fiktiv faktura. Nu melder Fødevarestyrelsen virksomheden til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

For en måned siden var fødevarestyrelsens rejsehold rykket ud til KT Meat i Korsør. I alt var rejseholdet på virksomheden i tre timer på grund af mistanke om problemer med datomærkning på kød. Rejseholdet fandt problemet og konstaterede mistanken - og ja, så fik de en forklaring, som de ikke får hver dag.

- Vi fandt en faktura på knap 200.000, hvor vi så naturligvis spurgte til hvor kødet var henne, fordi vi gerne ville spore det. Vi fik at vide, at der ikke var noget kød, men at fakturaen bare var fiktiv, siger Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens rejsehold.

Forklaring var så anderledes, at den blev til endnu et punkt på kontrolrapporten. Nu laver fødevarestyrelsens advokater så det sidste arbejde, der senere på ugen skal blive til en politianmeldelse af KT Meat.

- Der kan være tale om noget kød, man ikke ønsker at vise os, eller også er der overtrædelser af nogle andre regler. Man må jo ikke have fiktive fakturaer i sit regnskab. Derfor har vi også valgt at politianmelde virksomheden, siger Michael Rosenmark.