Fødeafdeling skal flytte

Mangel på speciallæger får nu ledelsen på Sygehus Syd til at opfordre politikerne til at flytte fødeafdelingen på Slagelse Sygehus til Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har tidligere været til debat at flytte fødeafdelingen på Slagelse Sygehus til Næstved, men den løsning er blevet afvist af politikerne.

Nu er det imidlertid ledelsen på sygehuset, der mener, at fødeafdelingen bør flyttes. Det skriver Dagbladet.

-Vi har nogle overlæger, der snart går af som følge af deres dåbsattest, og det tager tid at få skabt nogle ordentlige forhold for dem, der skal føde. Vi kan ikke vente på, at det bliver en realitet, at vi mangler lægerne, før vi gør noget, siger Svend Skov Jensen, sygehusdirektør ved Sygehus Syd.

Derfor skal politikerne i Region Sjællands forretningsudvalg på mandag tage stilling til, om det vil bevillige 24 millioner kroner til at udbygge barselsafsnit og fødestuer, og ombygning af neonatalsenge og svangreambulatorie på Næstved Sygehus.

Herefter skal sagen endelig afgøres på næste regionsrådsmøde. Hvis udbygningen i Næstved bliver sat i gang vil fødeafdelingen kunne flyttes i sommeren 2010.

En lukning af fødestuen i Slagelse betyder, at Region Sjælland kun vil have fødeafdelinger i Roskilde, Holbæk, Næstved og Nykøbing Falster.

Der vil fortsat være jordemoderkonsultationer i Slagelse.