¨

Fodbold uden grænser

01:57

På Flakkebjerg Efterskole ved Slagelse stod den i dag på en blanding af fodbold - og integration. Unge flygtninge var kommet fra hele landet for at deltage i en stor fodboldturnering, hvor de skulle spille bold mod efterskoleeleverne:

Her i weekenden spiller Flakkebjerg Efterskole fodbold mod flygtninge.

1 af 2

Sport er noget vi alle kan samle os om. Sport kan også være med til at fremme integrationen. På Flakkebjerg Efterskole har de inviteret flygtninge til et foldboldstævne her i weekenden.

Sådan her staver de til integration i Slagelse: Fodbold.

Her i weekenden har Flakkebjerg Efterskole i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp Ungdom sat mere end 200 unge i stævne på fodboldbanen. Og knap halvdelen af dem er flygtninge.

Fodbold er et sted, hvor alle kan mødes, og når man mødes på en fodboldbane, så kan det være nemmere at overkomme forskellene imellem os. Det forklarer Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Derfor har de arrangeret stævnet i Slagelse.

Og indtil videre er gået ret så godt for holdene med flygtninge.

- Vi banker dem, siger Samir Rafiqi med et smil på læben.

Han er medlem af Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Og han fortsætter:

- De har alle sammen været rigtig gode, og de spiller godt alle sammen. Så der er ingen tvivl om, at vi stadig er gode venner, siger han.

Efterskole eleverne tager da også nederlagene med oprejste pander.

- Det kan godt være, at vi ikke er gode til fodbold, men vi har det sjovt, og vi er sammen med andre mennesker, som vi nok ikke ellers havde snakket med. Det er super fedt med et mix af forskellige kulturer, siger Felix Winther Ellermann, der er elev på Flakkebjerg Efterskole.

Fodboldstævnet strækker sig over hele weekenden. Derfor har de knap 100 flygtninge også været indlogeret på efterskolen her. Senere i dag vil stævnet blive afgjort. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App