FOA efter angreb: Det er en uhyggelig udvikling, vi er vidne til

En hjemmehjælper blev mandag aften udsat for stenkast på Motalavej i Korsør. Ifølge FOA er det en del af en uhyggelig udvikling med vold mod offentlige ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune har besluttet, at hjemmehjælpere ikke længere skal køre alene ud til Motalavej. Det blev vedtaget, efter en hjemmehjælper mandag aften fik bagruden knust af et stenkast, da hun sad i sin bil og ventede på Falck.

Hos FOA ser man på episoden med alvorsfulde øjne. Fagforeningen mener dog, at kommunen skal indføre de sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige.

- Vores medlemmer skal ikke gå på arbejde om morgenen og være usikre på, om de kommer hjem i hel tilstand eller ej, siger Dennis Kristensen, formand for FOA til TV ØST.

Ballade på Motalavej
Læs også
Hjemmehjælper udsat for stenkast på Motalavej
Ballade på Motalavej
Læs også
Hjemmehjælper udsat for stenkast på Motalavej

FOA-Formand: Offentlige ansatte må ikke komme til skade på arbejde

Ældrechef i Slagelse Kommune Marianne Kristensen oplyser, at beslutningen om at køre to hjemmehjælpere ud til Motalavej er truffet, fordi medarbejderne har givet udtryk for, at de føler sig utrygge.

- At køre to er jo ikke en garanti for, at der ikke kommer to sten, men det er med til at give en tryghed for, at der er nogen sammen med én, siger Dennis Kristensen.

FOA-formanden mener dog også, at Slagelse Kommune er nødsaget til at overveje, hvorvidt man kan levere ældrepleje i områder, hvor de ansatte er udsat for risici.

- De må ikke komme til skade, fordi de skal levere deres arbejde og hjælpe andre mennesker, siger Dennis Kristensen.

- Hvis det her eskalerer, er man nødt til at sige, at så er der nogle områder i Danmark, hvor dansk lov ikke gælder, og så kan vi heller ikke levere ældrepleje, uanset hvor tragisk det er.

quote Det er en forfærdelig udvikling, vi er vidne til, hvor det eskalerer med offentlige ansatte, der er udsat for vold

Dennis Kristensen, formand for FOA

Den optimale løsning vil være at vende udviklingen

Formanden for FOA er ikke alene forfærdet over at høre episoden om hjemmehjælperen på Motalavej, han er også forskrækket over en generel tendens, han mener, der er til, at offentlige ansatte udsættes for overgreb.

- Det er en forfærdelig udvikling, vi er vidne til, hvor det eskalerer med offentlige ansatte, der er udsat for vold, når de er på arbejde. Vi har både ambulancefolk, politi, parkeringsvagter, skadestueansatte og nu Sosu, der bliver ramt af det her, siger Dennis Kristensen

Motalavej
Læs også
Hjemmehjælpere skal ikke længere køre alene til Motalavej
Motalavej
Læs også
Hjemmehjælpere skal ikke længere køre alene til Motalavej

FOA’s lokalafdeling er nu involveret og skal være med til at diskutere situationen og stille krav til Slagelse Kommune. Dennis Kristensen sammenligner situationen med bandekrigen i København, hvor offentlige ansatte også var nødsaget til at foretage visse sikkerhedsforanstaltninger på Nørrebro.

- Den optimale løsning er, at vi får vendt den her udvikling i Danmark. Den er helt uhyggelig. Vi skal sætte lys på problematikken – de er ansat til at hjælpe andre – det er fuldstændig absurd, siger fagforeningsformanden. 


Nyhedsoverblik