Flere uheld skabte kø ved Storebælt

Flere uheld skabte lørdag massiv kø ved Storebæltsbroen. Ifølge politiet er ingen personer dog kommet alvorligt til skade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var lørdag eftermiddag massiv kø i begge retninger omkring betalingsanlægget ved Storebæltsbroen i Korsør.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Det første uheld skete omkring middagstid ved afkørsel 42 i retning mod København, hvor tre biler kørte ind i hinanden. Det gav kø tilbage mod betalingsanlægget ved Storebæltsbroen, og denne kø er endnu ikke afviklet.

Senere omkring klokken 13 skete endnu et uheld - denne gang i den modsatte retning, altså mod Korsør. Politiet formoder, det er sket, fordi man har haft travlt med at kigge.

- Det er formentlig kiggeri og uopmærksomhed der gør, at der sker uheld i den modsatte side, siger vagtchef Anders Mikkelsen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ifølge politiets oplysninger var der ingen alvorlig personskade i de to uheld.

Kan køre ad landevejen

Især oprydningen skabte køen, men ifølge politiet var der igen kort før klokken 14 farbart i begge retninger.

- Der er nu ryddet op i begge retninger og alle spor er nu farbare. Der er meget trafik og fortsat kø, hav tålmodighed og opmærksomhed på trafikken, så vi undgår yderligere færdselsuheld, skriver politiet på Twitter.

Politiet opfordrede allerede ved første uheld til, at man kørte af motorvejen og tog landevejen mod Slagelse, hvis man kom fra Korsør og kørte i retning mod Ringsted.

Men det er der ikke mange, der har gjort, ifølge vagtchefens oplysninger.

- Mange er måske ikke kendt i området, så de holder sig til den trygge motorvej. Men man kan jo sætte sin gps til, siger han.  

Køen i retning mod København fik lørdag eftermiddag Sund og Bælt til at lukke for biltrafikken på den anden side af broen på Fyn i retning mod Sjælland. Den blev dog åbnet igen kort før klokken 14.