Flere razziaer mod vanvidskørsel i Korsør: - De er livsfarlige for alle andre

Efter politiet har lavet flere razziaer i Korsør, ser det ud til, at der er færre vanvidsbilister på vejene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er eftermiddag kort tid inden rush-hour, da tre betjente på motorcykel passerer Korsør byskilt. Med sig har de politikommissær Søren Skotte, der fra den civile politibil måler bilisternes hastighed på vejene.

- Vi kigger meget efter narko- og spritkørsel. Folk, der kører med høje hastigheder, laver tåbelige overhalinger og vanvittige chikanekørsler, siger han til TV2 ØST.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besøger byen op til flere gange om ugen, efter at TV2 ØST den 24. august bragte et tv-indslag med borgeres private optagelser af vanvidsbilister.

- Vi har lavet en særlig indsats i Korsør, specielt efter det her indslag, hvor man ser bilisternes sindssyge kørsel. Vi har sat ind overfor det. Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt overfor de borgere, der bor heroppe, siger Søren Skotte.

VIDEO: I august kunne TV2 ØST vise billeder af flere tilfælde af vanvidskørsel i Korsør.

 

16-årig på motorcykel-vrag

Der går ikke længe, inden én af de yngre betjente møder en ung mand på noget, der ligner en knallert. Da politiet standser ham, viser det sig at være en 16-årig dreng på noget, der måske kunne være en motorcykel.

- Vi ved reelt ikke, om det er en knallert eller en motorcykel. Det skal vi have undersøgt. Den har ingen skærme, intet lys og ingen bremser. For at gasse op skal man hive i en snor, og sadlen er nærmest ikke-eksisterende. Den er livsfarlig at køre på, siger politikommissæren.

quote De har deres helt eget regelsæt for, hvad der er rimeligt i trafikken. De er livsfarlige for alle andre

Søren Skotte, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Selvom drengen ikke kørte decideret vanvidskørsel, risikerer han nu en høj bøde. Ifølge politiet er vanvidsbilisterne i bilerne en bestemt type af bilister.

- De har deres helt eget regelsæt for, hvad der er rimeligt i trafikken. De er livsfarlige for alle andre, og det er dém, vi er efter, siger Søren Skotte.

Borgere roser politiet

På Facebook var der i august 400 medlemmer i en gruppe mod vanvidskørsel i Korsør. Den gruppe er tredoblet og har nu mere end 1200 medlemmer. En af de første borgere, der var med til at starte gruppen, er Peter Søgaard Jensen fra Korsør.

- Aktiviteten fra vanvidsbilisterne er markant lavere, og det hænger selvfølgelig sammen med en markant tilstedeværelse af politiet. De har lavet et hav af razziaer, og borgere er kommet med anmeldelser på specifikke køretøjer, siger han.

Formanden i Slagelse Kommunes Trafiksikkerhedsudvalg, Flemming Erichsen (S), ville tilbage i august arrangere et møde om vanvidskørslen. Det møde er nu rykket til sidst i november på grund af coronavirus. De vil på mødet finde ud af, om kommunen kan gøre mere for at komme problemet til livs.

- Vi må drøfte og se, om vi kan gøre nogle fysiske tiltag. Vi må se, om vi kan skaffe penge til det. De andre i Trafiksikkerhedsudvalget vil jo også have fokus på ti andre steder i kommunen, siger Flemming Erichsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Søgaard Jensen har indtryk af, at der er mindre vanvidskørsel i Korsør nu - men det findes stadig.
Peter Søgaard Jensen har indtryk af, at der er mindre vanvidskørsel i Korsør nu - men det findes stadig. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Politiet bliver i Korsør

På dagens razzia i Korsør er der roligt resten af aftenen. Politiet har også kunnet mærke, at der nu er færre vanvidsbilister på vejene. Spørger man Peter Søgaard Jensen, mener han dog ikke, at vanvidsbilisterne er fuldstændigt væk.

- Det er vores indtryk, at det er faldende. Men de er her stadigvæk, siger han.

Politiet har da heller ikke tænkt sig at forsvinde fra Korsør foreløbigt.

- Vi har meget fokus på det lige nu, og vi har ingen tidsangivelse på, i forhold til hvor længe vi beholder trykket sådan her. Vi vil fortsat være heroppe, siger politikommissær Søren Skotte.