Flådestationen siger farvel til 51 ansatte

Sparekniven svinges igen over Flådestation Korsør. Denne gang er det Søværnets tur til at spare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi vil desværre fyre dig. Sådan lød beskeden til foreløbig 11 ansatte på Flådestation Korsør i torsdags, hvor en ny, stor prikkerunde blev gennemført på flådebasen.

Sparerunden kommer ovenpå en anden stor prikkerunde i foråret, hvor de ansatte på hovedværkstedet stod for skud.

51 skal væk fra støttecenter

I denne omgang er det dog Søværnets egne ansatte fra Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Korsør, der skal siges farvel til. I alt skal der skæres 51 stillinger væk fra flådestationen efter forsvarsforliget sidste år. Hovedparten af reduktionerne er sket ved naturlig afgang – men i alt 18 personer skal fyres, oplyser stabschef Steen Engstrøm.

- 11 af de påtænkt reducerede fik beskeden i torsdags, og selve afskedigelsen vil blive gennemført ved månedens udgang, siger han til TV2 ØST.

Rammer flådestationens evner til at løse opgaverne

Besparelserne var kendt allerede ved indgåelsen af forsvarsforliget sidste år, men de gør alligevel ondt og rammer direkte ned i flådebanens evne til at løse sine opgaver, siger Steen Engstrøm.

- Formelt er besparelsen på 15 procent, men da der ikke kan pilles ved de faste udgifter, er besparelsen langt mere omfattende. Det betyder, at vi i fremtiden desværre ikke med samme effektivitet kan vedligeholde søværnets skibe, siger han.

Reduceringen på 51 mand rammer kun Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Korsør. De 36 afskedigelser på hovedværkstedet i forsommeren er således ikke indregnet i dette tal.

Antallet af afskedigelser og reduktioner på flådestationen er dog højere endnu. Ud over hovedværkstedet og det logistiske støttecenter hører en række andre forsvars-funktioner hjemme på flådestationen. De skal dog også i den kommende tid gennemføre nedskæringer.

Læs også:
Flådestationen i farezonen
Lokale politikere til kamp for Flådestationen
1300 jobs på flådestationen i Korsør i fare