Firma dater sig til nye ansatte

Det skabte lange køer, da Biltema torsdag afholdt en såkaldt jobspeeddating. I op mod to timer stod de jobsøgende i kø for at komme til jobsamtale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I formiddags åbnede Biltema dørene til et nyt ansættelsesinitiativ, hvor jobsøgende kunne møde personligt op til en kort samtale i stedet for at sende en skriftlig ansøgning.

Biltema kalder initiativet for jobspeeddating, og varehuschef Jacob Borring Møller var meget positiv over de fremmødte:

- Det er alle slags folk, der kommer her i dag, men det som køen vidner om, det er, at de er motiverede alle sammen, og det sætter vi jo rigtig meget pris på, siger han.

Han mener, at jobspeeddating tilgodeser de kandidater, som ikke er så gode til at skrive ansøgninger.
  
- Du får et helt andet indtryk af en ansøger, når du har mulighed for lige at møde dem, end hvis du bare får deres ansøgninger. Det er jo ikke nødvendigvis 100 meters mestre i retskrivning, som vi har brug for, så jeg kigger mere på om der er glimt i øjet, fortæller han.

Ventetiden afskrækkede ikke de fremmødte

Da virksomhedskonsulent Ali Yavuz mødte op ved Biltema Slagelse i morges klokken otte, stod der allerede fem personer i kø og ventede på, at jobspeeddating åbnede klokken halv ti. Op ad formiddagen kom ventetiden i køen op over to timer, og selvom mændene bag initiativet havde annoncet i avisen og på internettet, havde de ikke forventet den store interesse.
 
- Vi er lidt overvældede, og jeg må sige, at vi ikke lige havde set det komme, for så havde vi nok haft en ekstra mand med fra starten af, erkender Jacob Borring Møller.

Mange trodsede den lange ventetid, og modsat arrangørene var jobsøgende Anita Lund ikke overrasket over den store interesse. Hun mener, at det anderledes initiativ giver god mulighed for folk, der måske ikke er så bogligt stærke.
 
- Jeg synes, det er rigtig godt for dem, som ikke er så gode til at skrive en ansøgning, men som har en god person og som kan tilbyde en masse gode ting, så det kommer frem på en anden måde.

Andre burde gøre det samme

Jacob Borring Møller vil helt klart anbefale andre virksomheder at bruge samme metode, næste gang de skal ansætte.

- Vi har haft mange tilkendegivelser fra de mennesker, som gerne vil i betragtning til jobbet, at de synes, at det er en positiv måde, at det ikke er det her elektroniske, men måske er lidt mere med mennesket i fokus, siger han.

Butikken forventes at åbne d. 8. september i år, og beskæftige 20 fuldtidsmedarbejdere og ca. 20 deltidsmedarbejdere.