Fire politibiler jagtede vanvidsbilist igennem Korsør

Biljagten var i gang fra klokken 00:32, til føreren blev anholdt klokken 00:57 i Skælskør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til tirsdag blev der kørt stærkt i Skælskør og Korsør, da føreren af en bil ikke havde planer om at standse for politiet.

I første omgang ville politiet lave et rutinemæssigt tjek af en bil i Korsør, men det var føreren ikke indstillet på. Derfor startede en biljagt, som var i gang fra klokken 00:32, til føreren blev anholdt klokken 00:57 i Skælskør. Fire politibiler var involveret i jagten.

quote Han er sigtet for vanvidskørsel grundet flere gange, hvor hastigheden kommer mere end 100 procent over det tilladte

Joy Haensel, vagtchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi


Sigtet for vanvidskørsel

Politiet oplyser, at føreren af bilen ikke kørte vildt, inden biljagten gik i gang. Det var først under selve aktionen, at speederen blev trykket i bund.

- Føreren er anholdt, og han er sigtet for vanvidskørsel grundet flere gange, hvor hastigheden kommer mere end 100 procent over det tilladte. Og så er han sigtet for kørsel i frakendelsestiden og kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og for besiddelse af euforiserende stoffer og brugstyveri, siger vagtchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Joy Haensel.

Føreren standsede selv bilen

Fra Korsør gik biljagten til Vemmelev, hvorfra de kørte tilbage i retning af Korsør af motorvejen. Her drejede de af ved Tjæreby og fortsatte mod Skælskør, hvor de kørte lidt rundt, indtil manden bag rettet selv standsede bilen og blev anholdt af politiet.

- Hvis folk har undret sig over en massiv politimæssig tilstedeværelse i Skælskør, så er det derfor, siger Joy Haensel.

Politiet oplyser, at føreren var rolig ved anholdelsen. De forventer, at han bliver fremstillet i grundlovsforhør senere tirsdag.