Fire personer varetægtsfængslet for indbrudsbølge i Slagelse

Politiet har varetægtsfængslet fire lokale ansigter i sagen om de mange indbrud, som fandt sted i Slagelse fredag til søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Slagelse kan så småt begynde at ånde lettet op, politiet har nemlig anholdt fire personer i forbindelse med de mange indbrud, som fandt sted i weekenden.

Fredag til lørdag blev Slagelse ramt af hele 28 indbrud, og det er ikke helt normalt.

- Nej altså, vi var selv meget negativt overraskede i forhold til det antal indbrud i den forgange weekend, siger politikommissær Jens Jedig Christiansen fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Fire anholdte

Lokal Efterforskning i Slagelse har efterforsket sagen, og onsdag den 6. december kunne politiet fremstille en 19-årig og 21-årig mand for retten i Næstved. Her valgte dommeren at varetægtsfængsle dem begge indtil den 3. januar 2018.

De to unge mænd er indtil videre sigtet for syv indbrud i beboelse og ét indbrud i en garage.

Den 7. december anholdte politiet to personer til i sagen, en 17-årig pige og en 18-årig mand. De to kom for retten i Næstved sigtet for medvirken til indbrudene og blev varetægtsfængslet frem til 20. december.

Lokale og kendte af politiet

De fire sigtede er ikke fremmede ansigter for politiet.

Er de sigtede lokale?

- Det er lokalt forankret, og de sigtede er tidligere kendt af politiet, siger Jens Jedig Christiansen.

På grund af dørlukning under begge grundlovsforhør er det begrænset, hvad politiet kan afsløre om sagen. Men de regner med, at flere personer var involveret i indbruddene.

- Jeg forventer, at der senere vil blive foretaget yderligere anholdelser på baggrund af vores efterforskning, siger Jens Jedig Christiansen.

Indbrud i omegnen

I politiets døgnrapport for weekenden kan man se, at der også var en del indbrud i byer nær Slagelse såsom Sorø og Vemmelev, som oplevede henholdsvis fire og tre indbrud.

Har de anholdte også noget at gøre med weekendens indbrud i eksempelvis Sorø?

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke komme ind på, hvilke steder der nærmere bestemt er tale om, lyder det fra Jens Jedig Christiansen.