Fire partier enige om budget – Slagelse skal spare 115 millioner kroner

Slagelse Kommune skal spare 26 millioner kroner på ældre og 32 millioner kroner på børn og unge. Den nye budgetaftale betyder, at kommunen samlet skal spare 115 millioner kroner.

Det Radikale Venstre, SF, Det Konservative Folkeparti og Venstre er nået til enighed om forslag til budget for 2022, som indeholder besparelser for 115 millioner kroner.

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

quote Vi har nogle driftsudgifter, der galoperer derudaf

Knud Vincents (V), borgmester

Partierne vil i de kommende uger fremlægge det nye forslag til budget 2022 for Økonomiudvalget og Byrådet, som indeholder budgetreduktioner for 115 millioner kroner.

- Vi har nogle driftsudgifter, der galoperer derudaf, og det har de gjort de seneste år, og det fortsætter ind i 2022. Derfor har vi været nødt til at åbne det her budget og prøve at få sat nogle propper i hullerne. De greb har vi taget en begyndelse på nu i maj måned, og det vil vi fortsætte med efter sommerferien, når vi skal lægge budget for 2023, 2024 og 2025, siger borgmester Knud Vincents (V) til TV2 ØST.

Knud Vincents: - Det kommer til at ramme hele vejen rundt

Budgetaftalen indeholder budgetreduktioner på altså i alt 115 mio. kr. på driften. Der skal blandt andet spares 26 millioner kroner på ældre og 32 millioner på børn og unge.

Forslaget er skabt på baggrund af en omfattende proces, hvor fagudvalg, hele den kommunale organisation, involverede borgere, brugerbestyrelser, foreninger og flere andre har været inddraget. Høringsprocessen har været kort, men på trods af denne er der modtaget flere hundrede gode og seriøse høringssvar, skriver kommunen.

- Vi har bedt alle om at byde ind i første omgang, og vi kommer også til at tage noget alle steder fra, men i varierende størrelse afhængig af hvor, det er. Når vi når august, og vi skal lave budget for 2023/2024, vil vi vurdere meget kraftigt på, hvor vi kan lave nogle strukturelle ændringer og køre nogle ting sammen, siger Knud Vincents.

Alle dele af kommunen kommer til at bidrage til budgetreduktionerne. På anlægssiden er der enighed om, at der kan forventes anlægsprojekter for i alt maks. 400. millioner kroner i 2022 og 2023.

- Det kommer til at ramme hele vejen rundt i større eller mindre grad. Men vi er helt opmærksomme på, at vi også helst fortsat skal kunne drive kommunen fornuftigt. Derfor er det, vi har gjort i første omgang, meget puljer, stillinger der ikke er besatte og pejlemærker på, hvor vi kan lave besparelse i 2022, og hvor vi er nødt til at lave nogle besparelser for at få vores økonomi til at hænge sammen.

quote Det kommer til at ramme hele vejen rundt i større eller mindre grad

Knud Vincents (V), borgmester

Flere besparelser i fremtiden

Ifølge Knud Vincents kan det dog ikke udelukkes, at der skal spares yderligere.

- Vi har sagt, at vi mener, man skal finde godt 300 millioner kroner for at få den her økonomi i balance inden for 2022/2023. Det kan man ikke gøre i ét hug - derfor kommer vi til at dreje på alle håndtag fremadrettet. Vi kommer måske også til at kigge på det, der hedder indtægter og om vi kan hæve vores indtægter nogle steder. For det er en meget stor og meget alvorlig opgave, Slagelse Kommune, står overfor.

Budgetaftalen skal behandles i Økonomiudvalget den 23. maj og derefter vedtages endeligt på byrådsmødet den 30. maj.