Feriemylder på motorvejene - trafikken sneglede sig af sted

Bilerne har kørt tæt på motorvejen frem mod Storebæltsbroen, men også rejsen på skinner kræver tålmodighed. Her har DSB indsat togbusser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de seneste timer har trafikken på motorvejen frem mod betalingsanlægget ved Storebæltsbroen ligget på noget nær kogepunktet med lange køer og i perioder helt stilstand.

Både på selve broen og motorvejen fra Slagelse er trafikken tæt.

- Trafikken snegler sig frem – det meste af tiden kører man 30 kilometer i timen. Køen begynder øst for Slagelse, siger TV2 ØST's reporter på stedet.

quote Børn vinker, og man virker generelt til at have god tid

Reporter, TV2 ØST

Ifølge Google Maps har rejsetiden været oppe et godt stykke over det dobbelte af den sædvanlige rejsetid på strækningen. 

Men generelt er der god stemning.

- Folk virker til at køre pænt. Børn vinker, og man virker generelt til at have god tid.

Mylderet har toppet

Så snart trafikken har passeret betalingsanlægget, glider trafikken straks mere raskt. Dette gælder i begge retninger, hvilket blandt andet fremgår et af webcam i toppen af pylonen på Storebæltsbroen.

I Vejdirektoratets Trafikcenter er meldingen ved 13.30-tiden, at trængslen foreløbigt har nået et højdepunkt, og nu er begyndt at aftage igen.

 
  Foto: Morten Bøgh

- Vi har ikke haft så mange uheld – det er et godt tegn – og vi ser nu lidt færre biler, siger Nicholas Petersson, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Enkelte uheld har der dog været – men intet alvorligt. Grundet den megen trafik har bilister dog i den forbindelse oplevet at holde stille i perioder.

- Det er små uheld, som gør, at vi skal spærre spor af for at gøre plads til politi og redning. Men vi har været forskånet for store uheld på både Fyn og Sjælland, hvilket gør, at trafikken i det store hele glider, siger Nicholas Petersson.

Togrejsende må skifte til bus

Rundt om Slagelse har trafikken i en overgang været særlig tung, men nu er rejsetiden frem mod Storebælt nede på 25 minutter.

- Så alt i alt en travl dag, der også er gået bedre en sidste lørdag, hvor det fortsatte flere timer end vi ser nu, siger Nicholas Petersson.

quote Den store bølge af bilister, der drog mod Jylland på ferie i sidste uge er nu på vej retur

Jesper Maack, kommunikationschef , Mols Linjen

På hovedvejen til Sjællands Odde ehar man trods tæt trafik oplevet udfordringer i trafikken. T

rafikken på Sydmotorvejen er gledet fint det meste af dagen, indtil der omkring klokken 14 skete et stort uheld mellem afkørsel 41 og 40. Det har efterladt motorvejen spærret i begge retninger.

Molslinjen, der driver færgeruterne Spodsbjerg-Tårs, Kalundborg-Samsø og Odden-Aarhus oplyser, at der er travlt, men alt afgår til tiden.

- Det er store skiftedag. Den store bølge af bilister, der drog mod Jylland på ferie i sidste uge, er nu på vej retur, samtidig med at de næste er på vej afsted, siger kommunikationschef Jesper Maack.

- Så det går begge veje i dag, samtidig med at vi igen i dag har mange gående ombord.

Det er ikke kun de rejsende på hjul, der må bevæbne sig med godt sommerhumør og en god portion tålmodighed. Også på togskinnerne er der udfordringer.

Lea Sisi Fast Sørensen fra Valby er glad for det ikke regner - så går skiftet til bus nok endda. 
Lea Sisi Fast Sørensen fra Valby er glad for det ikke regner - så går skiftet til bus nok endda.  Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

I perioden 17. til 26. juli er der indsat togbusser mellem Ringsted, Slagelse og Korsør på grund af sporarbejde. Lea Sisi Fast Sørensen fra Valby har dog valgt at se lyst på den afveksling, som et skifte fra tog til bus medfører.

quote Jeg er rigtig glad for, at det ikke regner

Lea Sisi Fast Sørensen, togpassager, Valby

- Jeg er rigtig glad for, at det ikke regner, og det er meget hyggeligt at skifte lidt, siger hun og tilføjer:

- Men det er lidt irriterende, at det tager lidt længere tid.

Første døgn med togbus

Lørdag har de alternative køreplaner med togbusser været i drift i godt et døgn. Lars Mortensen, personaleleder i DSB giver en status:

- Vi er lige startet i går aftes, men det er først i dag, vi først rigtig mærker, hvad der sker, siger han.

Ifølge Lars Mortensen, personaleleder i DSB, er der kørt rigeligt med busser i stilling så alle kommer med.
Ifølge Lars Mortensen, personaleleder i DSB, er der kørt rigeligt med busser i stilling så alle kommer med. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Et større antal busser er blevet kørt i stilling til at transportere passagererne videre på deres rejse mellem Ringsted og Korsør.

- Vi er klar med supplering af busser hele tiden, så vi får fyldt op, og folk sendt afsted til Korsør og Nyborg, hvor de kan skifte til tog videre mod Fredericia, siger han og tilføjer:

- Der skal nok være nogen, der synes, det er træls med ekstra rejsetid, men i det store hele er folk glade og tilfredse – og sporarbejdet skal jo laves.

Store sporarbejder lægges ifølge Lars Mortensen i ferieperioderne for at tilgodese pendlerne.