Fem timer fra alarm til behandling

En 57-årig alvorligt syg mand fra Slagelse måtte mandag køre rundt i fem timer mellem forskellige hospitaler før han endte på den rigtige afdeling. Mandens familie er chokeret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandens søster slog alarm, fordi hendes bror var forvirret og havde svært ved at tale rent. Ambulancen ankom hurtigt til den 57-åriges bopæl i Slagelse. Det var omkring klokken 12.00 søndag. Men herefter gik det, ifølge familien, skævt. Der skulle nemlig gå fem timer, før manden endte på Holbæk Sygehus.

- Jeg er ked af det og også rigtig vred over den behandling, han fik, siger Helen Bengtsen, som er søster til den 57-årige mand.

Falckredderne havde mistanke til, at manden kunne have en hjerneblødning. Derfor overvejede de sammen med læger at sende ham til Roskilde. Minutterne tikkede, og til sidst endte det med, at ambulancen kørte til Slagelse Sygehus. Her tog lægerne flere forskellige prøver og vurderede, at manden skulle sendes videre til Holbæk. På vej til Holbæk måtte den 57-årige behandles i ambulancen. Derfor ankom han først til sygehuset efter klokken 17.

- Jeg er chokeret, og jeg håber ikke for nogen af de ansvarlige, at deres pårørende kommer til at opleve det samme. Det var en grim oplevelse, siger Helen Bengtsen.

Region Sjælland, som er ansvarlig for sygehusvæsenet, forklarer i dag, at det er normalt, at en ambulance kører en patient til nærmeste akutsygehus. At det tog tid, før den 57-årige kom afsted i ambulancen mod Slagelse, skyldes overvejelserne omkring at sende ham til Roskilde Sygehus.

- I Slagelse indleder man grundige undersøgelser og finder ud af, at det rigtige sted er Holbæk Sygehus, og sådan må det være i det sygehusvæsen, vi har i dag, siger sygehusdiretør for Sygehus Syd i Region Sjælland.

Familien håber, at den 57-årige kommer sig uden mén. De overvejer desuden at klage over hændelsen til patientklagenævnet.