Fejldiagnosticerede borgere får oprejsning i Slagelse

Seks borgere fra Slagelse har fået oprejsning, efter de fik frataget deres sygedagpenge som direkte konsekvens af en omstridt psykiaters speciallægeerklæringer og diagnoser. Det skriver Fagbladet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afdelingschef Marja Elverhøi fra Jobcenter Slagelse har gennemgået samtlige 30 sager, som psykiateren Piet Casier har været inde over i Slagelse Kommune.

- I tre af sagerne er der allerede rettet op. Det gælder sager, hvor borgere fik en forkert afgørelse i deres sag på grund af en fejldiagnose fra Piet Casier, siger Marja Elverhøi.

Læs også: Vil gennemgå sager efter psykiater blev dømt

En borger har fået sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, og to andre af de seks borgere har fået et fleksjob.

- Det fik de ikke i sin tid på grund af Piet Casiers speciallægeerklæringer. Vi har nu tre sager tilbage, der skal genvurderes, siger hun til Fagbladet 3F.

Slagelse Kommune valgte at gennemgå alle sager med Piet Casier, efter han og Norddjurs Kommune ved retten i Randers den 14. juli i år blev dømt til at betale 240.000 kr. i erstatning til en kvinde, som Piet Casier havde givet diagnosen "sygdomsefterligning" og dermed beskyldt hende for at lyve sig syg.

Fagbladet 3F's aktindsigt viser, at Slagelse Kommune har betalt Piet Casier 383.750 kroner for udfærdigelse af speciallægeerklæringer.

Læs også: Slagelse har betalt 400.000 kr. til skandalelæge 

Det har ikke været muligt for Fagbladet 3F at få en kommentar fa Piet Casier.